Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky to iste co jednotka len v lacnejsom prevedeni. Nie je to ziadna tragedia ale ani slava. Filmova seria o Highlanderovi ma nikdy prilis nebavila, (na rozdiel od solidneho serialu) ale tento diel som mal najradsej vdaka vtipnemu zaporakovi ktoreho si zahral Mario Van Peebles. Dnes ma film nebavil uz ani kvôli nemu a radsej si s nim a Lambertom znova pozriem pecku Gunmen. 4/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trojka už hoří jako papír. Nefunguje téměř nic. Další záporák už je prostě jen ten třetí v pořadí a na Browna nebo Ironsidea se vůbec nechytá. Deborah Unger je tuze krásná a absolvuje i v sérii povinnou postelovou scénu. Trikové filmy z 90. let jsou prostě problém. Koukat na ně často ani moc nejde, protože to prostě působí často děsně. 20% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já naopak v tomhle vidím návrat k prvnímu dílu, poměrně chytře naroubovaný příběh na odkazy v jedničce. Vzhled i vývoj filmu jedničce odpovídá. Není to samozřejmě nijak složitý příběh, ale drží pohromadě, a to je podstatné. Trochu se zabýváme osamělostí MCLeoda v průběhu staletí, kolik měl ženských, a že se mu v čase občas opakují. A že miluje Skotsko. Čekal jsem sestupnou tendenci, ale trojka je mnohem lepší než předchozí díl.70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I třetí snímek poukazuje na fakt, že Connor MacLeod stále není jediný a tak na scénu přichází nový nepřítel. Filmová série se ale dostala do stereotypu jako televizní seriál. Co díl, to dějový vývoj zakončený soubojem z předvídatelným koncem. Tvůrci alespoň změnili dobu odehrávajícího se dějství. Atmosférou je to i více fantasy, ale očekávaná přemíra akce se však nekoná. A právě v tom je pro fanoušky ten největší zádrhel. Scénář je tentokrát daleko více zaměřen na příběh, než na neustálé souboje, což mnozí nepřijali. Tvůrčí úmysl však nemůže být překvapením, když minulý počin z budoucnosti, kde akce bylo více než dost, byl přijat velice vlažně. A tak pro mnohé nuda se slabým scénářem a nízkým rozpočtem, pro některé odpočinkový film. Při zcela prvním snímku byla laťka postavena hodně vysoko a překonat tuto pecku není pro tvůrce žádná legrace. Highlander se stal velmi složitým a nevděčným filmovým tématem, ale jak víme, tvůrci to stále nevzdávají. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ignorace katastrofální dvojky a návrat ke kořenům včetně dějové linky se jeví jako rozumný krok, ale nečekejte žádný Miracle. Krátkozraký Lambert nezáživně putuje v čase i prostoru, zoufale mu při tom schází Královna, jednou na jeho katanu nalehne badatelka Unger a všudypřítomné modré blesky doprovodí zoufalé trikové nápady (what the fuck scéna s utíkající dolní polovinou těla Kanea připomněla holografické problémy Rimmera v epizodě Queeg). Apropo, Van Peeblesův kondomy žvýkající sorcerer docela slaboučký. Clancy „Kurgan“ Brown by ho shodil ze střechy továrny na značky jen dloubnutím ukazováčku.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)

Reklama

Reklama