Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,946,815Tržby Celosvetovo $86,369,815 ║ Zo začiatku to malo trošku pomalší rozbeh ale potom to nabralo ten správny spád a z ponúknutej témy o superhrdinoch to začalo ťažiť to správne čaro takej až detskej hravosti, nechýbalo také správne tématické uťahovanie z comicsu, k tomu fajn ladila aj "nevyspytateľná" Mary Elizabeth Winstead. Takže nakoniec z toho bola celkom milá zábavná superhrdinská traškarica. /65%/ ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Co, proboha, proti tomu filmu máte? Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách, ale jako obvykle mi chyběl nějaký zapamatovatelný "awesome moment". Ale ve svém žánru je tohle naprostá špička. Všichni pláčou, že už se netočí filmy jako v devadesátých letech, s dětským úžasem, hravostí a chytře. Tohle je ono, až na pár slabších vtipů to všechno funguje a zapadá, moc sem si to užil. Konečně zase film kde jsou všechny hlavní postavy chytré a milé, neexistují jednorozměrní hlupáci a záporáci. A navíc Ramona F**king Flowers! Doporučuji. ()

Reklama

Laku 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná komedie silně zavánějící teenagerskými seriály po americku. Pokud budete očekávat výše zmíněnou směsici, tak byste mohli být spokojeni. Svým způsobem dost podobné Úžasňákům s několika dobrými vtípky. Ovšem triky jsou dost mizerné (např. scéna s tím obrovským plecháčem), ale tento film není myšlen až tak vážně, takže to zas tak nevadí. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Taková směs X-Menů, Úžasňákových, Velkých trablů Maxe Kyblíka a to navíc směs velmi vydařená. Většina vtipných scén mě fakt dost pobavila, efekty jsou na to, že to mělo docela nízký rozpočet, velmi solidní. Ale nejlepší na tom filmu jsou určitě herci - všichni do jednoho talentovaní. Michael Angarano to určitě někam dotáhne, Kurt Russell je super jako vždycky a Kelly Preston, na to že jí je třiačtyřicet, je docela kočka. Asi nejpříjemnější rodinná komedie, kterou jsem v poslední době viděl. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I z obyčejných a provařených přísad se dá uvařit svěží lehká svačinka. Superhrdinská komedie, která si na nic nehraje, jen si v záplavě více či méně povedených vtípků nečekaně hravým způsobem střílí ze supermanských a středoškoláckých klišé a ono to kupodivu funguje. Včetně přehrávajícího Kurta Russella, balancujícího přesně na oné pomylsné hranici mezi komickým a trapným. Děti se bavily, já si užil spoustu legrácek trefujících se nejen do zažitých comicsových schemat a rekvizit, miniroli Bruce Campbella i sympatickou Danielle Panabaker. A taky konečně vím, proč mají superhrdinové v šuplíku tolik mobilů.. :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Do role Speeda chtěli tvůrci obsadit chlapce s výjimečně atletickou postavou, ale když se na konkurzu objevil Will Harris, řediteli castingu připadal tak sympatický, že ho obsadil do role a přizpůsobil ji jeho větší postavě. (HappySmile)
  • Herečka Linda Carter (ředitelka školy) zpočátku nosila zlaté náramky jako poctu svojí roli Wonder Woman ze stejnojmenného seriálu, ve kterém zazářila v roce 1976. Avšak Warner Bros., kteří vlastní práva k této postavě, nechtěli, aby se náramky objevily ve filmu studia Disney, takže musely být odstraněny ze šatníku postavy, kterou Lynda hrála. Nicméně na konci filmu i tak ředitelka řekne: "Však nejsem žádná zázračná žena (Wonder Woman)." (HappySmile)
  • Komentářem pana Boye o tom, že parťáci vždy nosí barvy jako hrdinové, ke kterým patří, aby s nimi ladili, je narážka tvůrců na Batmana a Robina. Batman nosí tmavé barvy (modrá a šedá) a Robin naopak barvy jasné (červená, zelená a žlutá). (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama