Reklama

Reklama

San geng 2

  • Hongkong 三更 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři minihorory z Japonska, Hongkongu a Jižní Koreje se zabývají lidskými slabostmi a úchylkami s hrůzným koncem. První epizoda Krabice (Box) vypráví o oblíbené spisovatelce Kyoko, která kdysi zavinila smrt své setry-dvojčete a teď se s ní setkává v osobě editorky. V epizodě Knedlíčky (Dumplings) se stárnoucí herečka Čching (Qing) rozhodne uchovat si půvaby a s pomocí tajemného kuchaře Meie svému půvabu obětuje vše. Ve třetí části Střih (Cut) se mezi lidmi šíří zlo: úspěšného režiséra unese šílený komparzista a režisér se může vykoupit za prsty své ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

anais 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, tři rozdílné přístupy k extrémnostem. První povídka, Dumplings, není v celku ničím zajímavá. Jediné, čím se snaží diváka zaujmout je nechutnost - žena pojídá knedlíčky z rozemletých novorozenců a doufá, že ji to omladí. Je to všechno, s čím film přichází, ale také odchází. Téma nijak nerozvádí, spíš nudí diváka. To druhá povídka, Cut, je z jiného soudku. Skutečně brilantně sestříhaný a vygradovaný příběh režiséra, kterému se během jedné noci změní celý život. Takové malé, akční komorní drama. Třetí povídka, Box, je tichá, klidná, je pravým opakem povídky předchozí. Je krásně nasnímaná a příběh dostatečně zajímavý - sice se tu moc nestane, ale snová atmosféra by se tu dala krájet. První povídka je zbytečná, ale druhá a třetí stojí za to. O extrémních sportech se nic nového nedozvíte, za to poznáte asijské umění napínavé zkratky pěkně zblízka. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nuž aj majster tesár sa niekedy utne. Špička režisérov povestní svojou originalitou na poli žánru sa rozhodli prispieť k druhej časti poviedkovej série Three Extremes. Výsledok. Veľmi nemastný neslaný. Ale poďme po poriadku. Fruit Chan spravil Dumplings. Tento príbeh je správne odľahčený a nesie sa v tradíciách nechutných hororov, ktoré pôsobia skôr čiernohumorne než vyslovene vážne. Šamanka s prapodivnou omladzovacou kúrou síce nemá vyvrcholenie a najsilnejšia je druhá dejová línia s mladým dievčatkom, ktoré zneužíval otec, ale ústredné duo Bai Ling a moja obľúbenkina Miriam Yeung si svoje party užívajú. Ale vo výsledku aj napriek nápadu - priemier. 50% Čo sa týka poviedky Cut od Chan-wook Parka tak to je v rámci tejto série najväčšie sklamanie. Hlavný psychopat nie je vôbec temný, ale skôr smiešny a hra na mačku a myš nefunguje už len preto lebo tam nefunguje správna motivácia. Prečo? Načo? A to zostáva aj po finálnej pointe, ktorá je kupodivu veľmi smiešna. 30% No a posledný je The Box od Miikeho. Toto zamrzí tiež, pretože v tomto jedinom príbehu tu hrá významnú úlohu aj zasnežené prostredie, stan a inšpirácia starým Japonským hororom a divadlom Kabuki. Bohužiaľ snaha o významovosť a prekvapivý zvrat podráža aj tomuto príbehu nohy a stáva sa z neho len variácia na príbehy, u ktorých navždy zostane v tieni až zabudnutá. Miike sa totiž aj napriek poetickosti snaží šokovať, ale ja aj vy vieme, že to vie robiť aj lepšie. 50%. Výsledná je slabá tretia hviezdička. Ale od režisérov podobného formátu som naozaj čakal väčší mindfuck. ()

Reklama

Folpa 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to hodnotí jako celek, proto průměrné tři hvězdičky. První povídka s krabicí se mi moc nelíbila, vlekla se. Knedlíčky už byli zajímavější, i když to bylo pěkně zvrhlé. No a Park Chan- Wook nezklamal, hlavně když do hlavní role obsadil Lee Byeonga. Takže první příběh za 1 hvězdu, druhý za 2 hvězdy a poslední za 4 hvězdy :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další Holy SHIT Povídkový FILM! Ve filmu se neděje prakticky NIC.. Pomalé vyprávění všech tří příběhů, které nedokážou zaujmout ničím.. jak lookem, tak ani krví, brutálností, atmosférou.. prostě NIČÍM!! Úplně zbytečný film bez hlavy a paty bez jakékoliv struktury, scénaře a pravidel Kinematografie !! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvá poviedka je najfantasmagorickejšia a svojím snovým poňatím ma skora vtiahla do ríše snov. No druhá je už zaujímavejšia – keď niekto žerie mŕtve deti No a při tretej som si dokonca spomenul na Davida Finchera – ani nie na tú atmosféru, ale jeho kamerové hrátky. Tieto poviedky sú naozaj extrémne, no chýba im pointa. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama