Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Just Another Shaw Production... a zde je také můj největší problém, protože filmy této produkční společnosti mi přijdou všechny úplně stejné. Lehké pozměnění motivací, zbraní, hrdinů a jedeme znovu. Nejzajímavajší nakonec je, že přímo na tento snímek odkazuje Tarantino ve své Kill Bill sáze. 60 % ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Clan of the White Lotus / Klan bílého lotosu (1980) je (nepřímým) pokračováním snímku Executioners from Shaolin (1977). Hung Wen Ting (Gordon Liu Chia-Hui) a Wu Ah Biu (King Lee King-Chue) v úvodní scéně společnými silami za pomoci stylů tygra a jeřába přemohou a zabijí kněze Pai Meie v troskách chrámu. Biu a následovníci Šaolinu jsou uvězněni, ale to vyvolá veřejné nepokoje a císař je vydáním dekretu proto s již dříve odsouzenými rebely usvědčenými z vlastizrady propustí a ještě povolí Šaolin znovu vybudovat. Guvernér Kao Ting Chun (Johnny Wang Lung-Wei) se s tím nehodlá smířit a jde za svým strýcem (vůdce Klanu bílého lotosu Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus je Pai Meiovým bratrem) s plánem na jejich tajnou likvidaci.Vražednému řádění unikne pouze Hung a těhotná Mei Ha (Kara Hui Ying-Hung), která mu pomůže při tréninku v ženském kung fu, aby pomstil smrt přítele Biua, který je jejím manželem a ostatních... Samotný Hungův trénink je docela zklamáním, ale Lo Lieh (zároveň režisér) jako záporák Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus si svoji roli náležitě užívá a jeho souboje patří k tomu nejlepšímu z celého snímku. O akční choreografii se postaral Liu Chia-Liang, který má v titulcích na začátku kredit jako fighting instructor. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu jede nelítostný standart a překvapí i nezničitelný fajtič Lo Lieh (White Priest Lotos). Ohebné Kaře Hui možná pomáhá vymazlená kamera, ale předvede hrst skvělých kopů a potěší i naléhavá hudba Eddieho Wonga. Nutno dodat účast koordinátora akce Wilsona Tonga (White Priest Brow). Slow záběry i choreo je dle mého názoru do oukejíčku, ikdyž se často míří na rozkrok. Wang Lung Wei si s technickým kung-fu taky nevede špatně, předvádí oproti starším kusům rychlé a solidní komba. Zbytek je sice vata, ale ta se dá snadno přetáčet. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla aspoň sranda. Bílej Lotus je hrubej dědula, který za film zvládne spoustu blbostí. Chvíli tam běhá s holou zadnicí, chvíli si hraje na Hellraisera a dokonce mu hrdina několikrát zaútočí na penis. Nejvíc mě ale dostal hláškou, "chceš mě snad upíchat k smrti?". Kung-fu jak vyšitý a to doslova. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Lo Lieh se ujal režie parádního kung fu old stylu a překvapil tím, jak bezvadnou věc natočil. Lau Kar Fai (Gordon Liu) je vždycky skvělý, zvlášť, když mu sekundují domáccí tváře, se kterými byl k vidění nejvíc, jako Kara Hui a když může předvést nějakou technickou lahůdku ve spojení s rodinným hung gar. Nedá se svítit, srdce promluvilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama