Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu sa snaží zobraziť každodenný život taxikára v kulisách pražskej atmosféry, no zanecháva skôr hustý smog kŕčovitosti. Problém je možno v striedaní sa rôznych postáv v podaní zákazníkov, nie však rovnako schopných hercov, ako sú tí, ktorí ostali v užšom výbere pre hlavné úlohy. No potom nasleduje výborne gradovaný, mrazivý thriller, čo by mohlo zapríčiniť impulzívne veľmi vysoké hodnotenie, keby som zabudol, ako sa všetko začalo. Naťahovaný koniec ale prinesie pár rozporuplných momentov, ktoré to zdarne pripomenú. Na neštudentský debut ide aj tak o výnimočný počin. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

„Jsi jenom ty a tvůj anonymní zákazník.“ Na české poměry vskutku strhující thriller. Zajímalo by mně zdali se režisér Dan Pánek držel faktů v posloupnosti určitých scén. Film šel do kin v době, když se ještě nevědělo o koho přesně jde. Pár týdnů nato byl pachatel dopaden a usvědčen z vražd taxikáře. Každopádně snímek celkem se mnou citelně zacloumal. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

No dejme tomu. Chápu, že to muselo mít nějakej úvod, ale byl pro mě zbytečně dlouhý. Film se snaží nahazovat, aby diváka jako mátl a ten spekuloval, o co že půjde. Snaží. Ale i pro tu délku začátku to bylo dost průhledný (a taky pro všechny, kteří četli obsah výše). Naopak ty (retrospektivní a jiné) průstřihy mě občas docela mátly, protože mi někdy nebylo jasný, co je vzpomínka, co představa a co realita. Možná to byl záměr, ale možná to mohlo být provedeno lépe, protože v některých okamžicích to skoro vypadalo, že se pomíchal sled obrazů ve střižně. Nicméně jako jednohubka (protože tohle asi nemá cenu vidět znovu) to ušlo a já bych asi řekl 2+. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi že tento film mohl být na české poměry kvalitnější, ale Dana Pánka to omlouvá, jelikož nemá zrovna moc zkušeností, jenomže v některých scénách byla kamera žalostná. Nic co by se nedalo přežít, ale kazí to dojem v celku. A scénář měl pár trhlin. Matěj měl v celku dobrý scénář, ale chvílemi mi přišel tupý, alespon to vynahrazoval scénář "anonymního zákazníka". Mám z toho celkově rozporuplné pocity. Uvidím jak to budu cítit po druhém shlédnutí. ( 4.9.16/Kino Luna/Sčítání lidu: 50 a více ) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. A o to víc si vážím, že z Česka. Jsou v tom znát jisté chyby (ne vždy uvěřitelné dialogy, občas nelogičnosti, občas patetické scény), hudba občas přeřve zvuk a dějově to je jen kopírka různých amerických thrillerů (včetně té rádobyšokující závěrečné scény), ale na rozdíl třeba od Trhliny (která je zase jen kopírkou různých amerických hororů) má atmosféru, má napětí a člověk se o hlavního hrdinu celkem i bojí. Na české poměry se jedná o skutečně slušný thriller a klidně bych mu dal i vyšší hodnocení, kdyby to nemělo tak zpackaný závěr. Trochu mi tam chyběl nějaký zvrat, nějaké překvapení, takhle vše skončilo tak, jak se dalo od začátku očekávat. Škoda. Ale jinak jsem dost spokojený. Silné 3* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)
  • Číslo 121 v názvu filmu odkazuje na číslo taxíku hlavní postavy Matěje Pokorného (Filip Tomsa). 121 je číslo, které je odvozeno od data narození režiséra Dana Pánka (21.1.). (ČSFD)
  • Vůz Mercedes-Benz třídy E, který ve filmu představuje taxi s číslem 121, je opatřen registrační značkou 8A7 6093. V době, kdy byly RZ této série přidělovány, se ale tento typ automobilu ještě nevyráběl a je patrné, že tabulky RZ jsou plastovými napodobeninami. Navíc v několika záběrech se stejný vůz vyskytne se značkou 3AU 1512. (Martin_L)

Reklama

Reklama