Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Hillock 

všechny recenze uživatele

OK, celkové nízké hodnocení. Beru. Očividně jsou lidé přesycení novými českými filmy a rovnou je odsoudí. Tento kus je však velmi kvalitně zpracovaný a já se ztotožnil se sílou lásky, vztahu a budoucnosti, která je vždy nejistá. Člověk by měl žít každý den tak, jako kdyby byl jeho poslední. Myslím si, že to je obsah filmu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slušná trojka ale šly mi na nervy ty zdlouhavé pasáže.Já vím ,Česko není Amerika ale přece jen to chtělo trochu akce i když si myslím,že to takhle nějak ve skutečnosti probíhalo.Překvapil mě slušný výkon Filipa Tomsy.Ten kluk je fakt dobrej!!Škoda že se role přidělují podle jiných kritérií (angažmá v politice)a je jedno jak to ocení diváci. ()

Reklama

tlesk 

všechny recenze uživatele

Taxi 121 je velmi povedeným snímkem, který hlavně v druhé půli rozehrává skvěle zahrané i napsané drama, v němž na sebe pozornost strhnou v plné míře Filip Tomsa a Dušan Sitek v rolích perfektně kontrastujících postav, které i přes svou rozdílnost vlastně tolik odlišné nejsou. Filmu poněkud kazí výsledný dojem kostrbatá scéna s Romanem Vojtkem, která působí poněkud nuceně, spíš jako lákadlo pro diváky a celkově nepříliš přesvědčivě, jakož pak i jedna konkrétní scéna v samém závěru, která tak trochu ničí definitivnost taxikářova osudu. Mnohem víc než o drsný thriller se pak v konečném důsledku jedná o velmi osobní drama s uvěřitelnými postavami, které rozhodně, ač by se to mohlo leckomu na první pohled zdát, na původních a avizovaných událostech neparazituje. Vypráví vlastní, silný příběh, který si pouze bere inspiraci a dostatečně by dokázal obstát i sám o sobě, bez tragického podkresu v podobě nálepky „inspirované skutečnými událostmi.“ Za závěrečné vypíchnutí ještě také stojí zdařilá práce s kamerou a soundtrack… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/09/recenze-taxi-121-2016-smrt-pohledem-taxikare/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska lidi neberou nic a nikoho vážně, dokud jim nezačnou pistolí máchat před ksichtem. Zasraný ignoranti." Nechci si hrát na chytrého, ale mám pocit, že tohle nebylo náborové video pro taxikáře. Myslím tím něco ve smyslu: Staň se jedním z nás, můžeš jezdit Mercedesem, vozit bohaté, opilé nebo pozvracené lidi a když budeš dost slušný, tak tě vrah střelí do hlavy pouze ledabyle. Já bych tedy taxikářem být nechtěl, ale kdybych ze zadní sedačky zaslechl zlověstnou větu o mém posledním zákazníkovi a následně bych ucítil pistoli u hlavy, tak bych něco udělal. Cokoli. Vždyť šlapu na plyn, na rozdíl od padoucha mám zapnutý bezpečnostní pás a dokonce si mohu hrát s tankovací pistolí. Možnosti tu jsou. Matěj je však jiný - ochotný, hezky oblečený, slušně vychovaný a mně svou nečinností hrozně štval. Možná čekal, že pachatele kvůli vyššímu věku skolí během jízdy přítel infarkt, ale to už je jen spekulace. Takže mě to sice tématem zaujalo, ale zároveň mě to docela nebavilo. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Poctivé drama. Volně inspirováno vraždami pražských taxikářů. Na české poměry ojedinělý počin. Má to ten dobrej americkej look. Moderní kamera, vynikající soundtrack, cool sound, neodbyté herecké výkony. Taxikářská rutina z první půlky filmu je natočena tak účinně, aby následně odstartoval komorní road-thriller, jenž Vás ke konci chytne za srdce a zmáčkne. Scéna na poli s telefonátem je natolik emočně silná, že všichni ti, co mají v sobě nějaký cit, budou naměkko. Taxi 121 je sympatické překvápko. Závěr si divák může vysvětlit různorodě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)
  • Film je volně inspirován skutečnými událostmi z roku 2014, kdy se sériovému vrahovi připisují tři oběti. U čtvrté si policie údajně není jistá. Ve filmu je několik odkazů na skutečné události. Kupříkladu scéna nalezení odstaveného taxíku v Lužické ulici na pražských Vinohradech. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)

Reklama

Reklama