Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľký odvar, ktorý sa na hony nepribližuje realite, čo žiaľ tvorcovia v čase natáčania ešte nemohli vedieť. Jediným pozitívom tu je 5 minút Vlastiny Svátkovej. Niektorí užívatelia tu tvrdia, že mali od napätia kŕče v bruchu. Fakt neviem z čoho. Jedine, že by mali Crohnovu chorobu alebo zjedli pokazené vajcia. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Jak si tak si. A když jsi v taxi a starej chlápek s NewYorker čapkou (New York, New York) ti drží bouchačku u kebule, tak je úplně jedno jestli tvoje žena má uvnitř sebe lidského parazita. Matěj je taxikář a posluchač zpovědí. Jeho žena se bojíte, že ho zabije vrah taxikářů a taky že má pravdu. Bude sex? I cizoložství! Kamera je super, herectví už míň. Nebo je to tím, že dialogy vůbec nezní ako skuteční lidé? Každopádně Tomsa má oči jako tenisáky. Snové vize jsou fajn. Život je fajn. A co jsme se dozvěděli? Ženský jsou čubky, láska je věčná (a vděčná) a život za cigára nevyměníš. A vyměníš život za lásku čubky? To. Se. Asi. Nikdy. Nedozvíme. 3/5 ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Celkem schopný rádobythriller na naše poměry. Dle mně vhodný k hodnocení tak na těch 65 %. Jen mi tedy vadil ten konec, nějak jsem se v tom nevyznala. Vpravdě zde platí pravidlo, že konec je nejistý (jako otec). A tím, nám autoři dávají prostor pro naši fantazii. Ovšem mně toto nevyhovuje. Já mám ráda filmy s jasným koncem. ()

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

„Jsi jenom ty a tvůj anonymní zákazník.“ Na české poměry vskutku strhující thriller. Zajímalo by mně zdali se režisér Dan Pánek držel faktů v posloupnosti určitých scén. Film šel do kin v době, když se ještě nevědělo o koho přesně jde. Pár týdnů nato byl pachatel dopaden a usvědčen z vražd taxikáře. Každopádně snímek celkem se mnou citelně zacloumal. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Scény z taxíku po přistoupení "posledního" zákazníka se mi hodně líbily, ale ty úvodní bych o něco zkrátil. Dokonce bych si dokázal představit, že by se téměř celej film odehrával s vrahem v taxíku, protože kdyby se ještě zapracovalo na dialozích, mohla se rozehrát hodně zajímavá psychologicko-thrillerová podivaná. Taky bych neklad takovej důraz na Matějovu přítelkyni, jelikož její dějová linka mě spíš otravovala a částečně by se tim vyřešil problém, že na scénách mimo taxík bylo mnohdy co zlepšovat. Zkrátka se občas projevilo, že se jedná o debut. Nicméně musim ocenit odvahu, že se Dan Pánek hned na první dobrou vrhnul do thrilleru, což je v český kinematografii dost vzácnej žánr. Třetí hvězda za odvahu, víc napínavejch než trapnejch momentů a dobrej casting. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Číslo 121 v názvu filmu odkazuje na číslo taxíku hlavní postavy Matěje Pokorného (Filip Tomsa). 121 je číslo, které je odvozeno od data narození režiséra Dana Pánka (21.1.). (ČSFD)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)
  • Film je volně inspirován skutečnými událostmi z roku 2014, kdy se sériovému vrahovi připisují tři oběti. U čtvrté si policie údajně není jistá. Ve filmu je několik odkazů na skutečné události. Kupříkladu scéna nalezení odstaveného taxíku v Lužické ulici na pražských Vinohradech. (ČSFD)

Reklama

Reklama