Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne obhliadnutie sa za začiatkami 3D animácie v celovečernom podaní. Príbeh z ktorého cítiť chyby ale aj lásku tvorcov k danej téme. Niečo čo sa dostalo pod kožu jednej generácie a zadefinovalo ju. Rád sa k tomuto filmíku raz za čas vrátim a spomínam na to keď som ho videl prvýkrát a potom som potajme chodil k izbe a prudko otváral dvere, aby som zistil či sa náhodou moje hračky nehýbu. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vybrat jeden jediný film mého dětství, neváhal bych ani vteřinu. Průkopník mezi animáky má takové herecké obsazení, že zbylé pixarovky (a nepixarovky už tuplem) jen blednou závistí. Woody i Buzz měli společně jít po červeném koberci pro Oscara jak za nejlepší film, tak za herecké výkony. O vedlejších rolích pana Brambůrka a Rexe se ani nemusím zmiňovat, to je ostuda filmové akademie. Třeba to jednou dostanou za zásluhy. Jasně, že animace je už teď daleko dál, a ano, písnička je trošku přeslazená (a mimochodem, Pavel Bobek to v češtině rozjel možná ještě lépe) a konec možná lehce přepísklej, ale mě je to naprosto ukradené. I po šesté mě Buzz ublikal k smrti a počítám, že to nebylo naposledy. Právě se chystá třetí díl a tak doufám, že se udrží lidskost a citovost všech hraček a ne, že se dočkáme příliš akce na úkor Brambůrkových hlášek a Rexových vtipů. Možná jsem přecitlivělej a nebo patřím do školky, ale po tomhle filmu mám chuť se vrátit do doby, kdy mě štvalo, že Andy má Woodyho a já tisíce plyšových psů. Král mezi animáky, (South Park nepočítám, ten patří jinam). Potřást rukou si s ním mohou snad jen Příšerky, která se téhle nádheře hodně blížila. Vzhůru do nekonečna a ještě dál! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těmto třem filmům vyhýbal,tak nějak mi téma nic neříkalo,až nedávno mě jeden neodbytný člověk ke sledování donutil tím,že mi všechny tři díly přinesl až domů a světe div se,bavil jsem se,a to hodně.Pravda,jde o pěkně staré kousky a viděl jsem před nimi spoustu novějších a hodně povedených animáků,ale pořád mají své kouzlo,jednoznačně 5*. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

V hlavných úlohách sympatické hračky s dobrým originálnym dabingom, ktorým PC animácia vôbec neškodí. To, že sa na scenári podieľal aj Joss Whedon, som sa dozvedela až z úvodných titulkov a veru mala som dojem, že som počas filmu zachytila jemu typické veci. Zapamätateľné maličkosti: Buzzov prvý príhovor, ktorý mi pripomenul ani neviem prečo klasickú Planétu opíc a potom jeho vulkánsky pozdrav. Sidove hračky naozaj vychytávky a záverečná naháňačka nadupaná. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1995, to je až neuvěřitelné. A pořád je velmi oblíbený. Film o světě, kde hračky mají svůj život a mají své radosti i starosti. Doba, kdy hračky ožívají mi připadá fascinující. Mám takový matný pocit, že jsem nad tím v dětství přemýšlela, co dělají hračky, když je nevidím. Jsem ráda, že tento film vznikl. Woody je kovboj - hračka, kterou má Andy nejraději. Až do chvíle, kdy Andy dostane k narozeninám Buzze rakeťáka. Posléze se Woody i Buzz ztrácejí a odnáší si je domů Sid. Chlapec, který své hračky mučí a ničí. Do toho se blíží stěhování Andyho rodiny. Stihnou se Buzz a Woody vrátit dříve, než se jejich milovaný Andy vrátí? Na to se musíte podívat sami. - "Woody. He's brave, and kind, and smart. But that thing that makes Woody special, is he'll never give up on you, ever. He'll be there for you, no matter what." ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Woody (Tom Hanks) dává všem pokyny, aby si našli partnera na stěhování. Na poličce za ním je knížka "The Tin Toy", podle níž vznikl příběh Toy Story. Jako autor je uveden Lasseter, shodný se jménem režiséra Johna Lassetera. Další knihy odkazují na krátké filmy Pixaru: Red's Dream a Knick Knack. (novoten)
  • Původně měl být hlavní postavou Tinny z krátkometrážního snímku Pixaru Tin Toy (1988). Ztratil se během rodinného výletu a aby se dostal zpět domů, dá se dohromady s břichomluveckou loutkou. Tinny byl později nahrazen hračkou-astronautem jménem Lunar Larry, z něhož se nakonec stal Buzz (Tim Allen); loutka se proměnila ve Woodyho (Tom Hanks). (HellFire)
  • Když animátoři vymýšleli pohyb plastových vojáčků, přilepili tenisky na dřevěnou desku a pak se pokoušeli ve svém výtvoru chodit. (Pierre)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama