Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobra komedie u ktere jsem se obcas i dobre bavil.Ale kdyz je spatny scenar, tak tomu ani Lawrencovo komedialni nadani nepomuze (nekteri rikaji ze prehraval, ale me do tohoto filmu sedl bezvadne).Neni to nic prevratneho,ale myslim ze vetsi hodnoceni nez ma nyni (46%) si tento film urcite zaslouzi.Ja davam 65. ()

xLOBOx 

všechny recenze uživatele

Zábava ***, Martin Lawrence to drží nahoře, dobrý gagy, je to zábava, ALE... scénář má dost trhlin, vlastně je celý dost bídný.. opravdu mi vrtá hlavu kde vzal ve středověku nový tenisky nebo třeba spray :D :D Ostatní herci jsou také mizerní, ono celkově viz. střídání počasí v jedné scéně atd.. Myslím, že se s takovým rozpočtem dalo udělat mnohem víc ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Zase taková variace na "stroj času". A zase se z toho snažili tvůrci udělat komedii. A kdo jiný než Martin by v takovém šíleném námětu mohl figurovat. Ještě mne napadl Sandler, kdyby tam nebyl on. No co naplat, je to prostě blbost, ale jako některé scény byly celkem ulítlé a srandovní. Určitě bych to úplně nezatracoval, ale taky to nebudu nějak vychvalovat. Stačí se na to podívat jednou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi pobavil, dnes už cítiť viacero hluchých miest, napríklad neviem, na čo pár minút nevtipného tanca, ale inak historické anachronické vtípky vyšli. Zaujímavé však je, že to nie je tak dávno, čo čierny rytier bol len v komédii. A dnes je už povinnou zložkou každého historického filmu, lebo Núbijcami v zbroji sa to vraj v stredoveku len tak hemžilo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle způsob komedie, zdá se mi být poněkud nešťastný. Snad mi pan Vančura odpustí, že jsem si půjčil úsloví z jeho slavného románu, ale je to asi to nejvýstižnější, jak lze tento film charakterizovat. Film mi přišel až neskutečně uměle poslepovaný a (s prominutím) jako naprostý totální blábol. Jedna jediná scéna byla vtipná a nečekaná, té jsem se i zasmál. Jednalo se o scénu, kdy hlavní hrdina ze sebe dělá černého rytíře a za zvuku akční hudby narazí do zdi. Ale byl to fórek tak povedený a tak originální, že vystačil na dvě hvězdičky pro tento film. Výkony chabé, scénář nezajímavý, zápletka nudná, prostě čerň a šeď. Dvě hvězdičky jsou patrně až příliš milosrdné, ale občas musí člověk trochu přimhouřit oko... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Britská verzia bola distribútorom skrátená o 5 sekúnd, pretože potenciálne nebezpečná napodobiteľná technika deťmi bola vymazaná - sprej z aerosólu je možné zapáliť zapaľovačom. (Arsenal83)
  • Vo filme niekoľkokrát visí na hradbách maďarská národná vlajka, ktorá v tom čase samozrejme neexistovala. (Arsenal83)
  • V komentári na DVD bolo povedané, že čierny kôň, na ktorom Jamal (Martin Lawrence) jazdil na konci svojho sna, bol naučený, aby sa na povel vzoprel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno