Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: žádná známá jména kromě Daniela Dae Kima (postava jménem Kim) z Lost jsem nezpozoroval. Zadruhé: odehrává se to v podzemním jeskynním komplexu, takže velkou část stopáže je prd vidět. Zatřetí: pokud už náhodou je něco vidět, všechno se kvůli vodě a vlhkosti leskne - včetně monster, takže je zase není moc vidět. Začtvrté: střih je šíííleně zběsilý a skoro se v tom nedá orientovat, leda díky šestému smyslu. Jinak je to docela koukatelné... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Co to zase bylo za blbost? Abych pravdu řek, tak mi tam nějak všechny mužský postavy (kromě černocha a číňana) splývaly dohromady, takže jsem se nějak celej film jenom snažil pochopit, kdo je už mrtvej, kdo je ještě živej a kdo je mutant. Vzhledem k tomu, že ve filmu je celou dobu tma jak v prdeli a občas tam akorát někdo zamává baterkou, tak jsem stejně nic nepochopil. No ale ono je to stejně asi celkem jedno. Když teda vydržíte cca 1,5 hod toho, jak několik postav bloudí v jeskyni a snaží se je dostat jakási krkající potvora, tak vás pak film možná trochu překvapí asi v posledních 30-ti vteřinách. Třeba ten otevřenej konec bude znamenat ještě nějaký pokračování, ale na to já se určitě dívat nebudu... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou setkal Hunt s Marshallem a hecli se, že by natočili nějakej biják na stejný téma. Po roce se setkali, Marshall si spokojeně mnul ruce, Hunt byl nasranej. Kouknul se totiž na ČSFD a zjistil, že Marshallův plán se líbil víc. Aby ne, Marshall měl ve filmu 6 bab (z toho 4 opravdu pěkné exempláře), Hunt jen dvě baby a k tomu hromadu těch nejoslizlejších maníků, pěkně naolejíčkovaných a nagelovaných. Marshallovy potvůrky jsou mnohem děsivější a to nepotřebují křídla a přiznaný chrup. Marshallova jeskyně vypadá přece jen jako jeskyně, Huntova jeskyně vypadá jako byste zkřížili béčkovou fantasy s dokumentem Cesta po světových jeskyních za 80 dní. Nojo, Rumunsko je halt těžce zkoušená země - Dracula, Čaučesku a templáři (jak jinak). ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa režisér Bruce Hunt pohral s divákovou inteligenciou. Skúšal, čo všetko mu ešte ľudia zbaštia. Vyzerá to tak, že si vybral fakt dementnú kontrolnú vzorku.... Najviac som otváral oči vzedy, keď si potápači kecali jedna radosť pod vodou, pričom mali dýchacie masky zkusnuté v hube ... Kláštor si tu pekne krásne stojí 700 rokov, keď tu zčista jasna, práve keď sa tu objaví partia dobrodruhov sa poskladá, ako domček z karát. Ostatné stupidity ani nebudem spomínať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Znáte to, o těch kohoutech na jednom smetišti. Tady je zase moc borečků v jedný jeskyni. Až v tom divák skoro ztrácí přehled, kterej z nich je ten největší boreček. Jo a vlastně ještě dvě hezký baby. Dvě hezký baby a parta borečků potápěčů. Všichni potápěči si neustále poměřují šulíny, kdo ho má největšího. Největší šulíny mají ovšem mutanti, kteří si dávají borečky ke svačině. Bohužel mutanti nejsou moc vidět, protože když už se na obrazovce objeví, dostává kameraman trochu třesavku. Ale v rámci žánru lehkej nadprůměr. A hezký exteriéry, vlastně interiéry. Pokud se však divák neubrání tomu, aby nesrovnával s vrcholem žánru The Descent ze stejnýho roku, nemůže dát čtvrtou ani omylem, i když ten film by se při správný náladě dal čtyřma hvězdama myslím směle hodnotit. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama