Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, kto ho vykrádal a či vôbec niekto niekoho, keďže oba filmy mali premiéru v rovnakom roku, ale faktom je, že snaživé béčko Jaskyňa sa so spriazneným resp. konkurenčným Marshallovým Pádom do tmy dá porovnať len ťažko. Ak vôbec. Ale kto má rád malé béčkarské, podzemné a krvavé survival horory, príde si na svoje. Relatívne. Možno. Je prítomný náznak strašidelnej atmosféry, solídnej akcie a príjemne skombinovaného kastingu (Američan Hauser z Čiernočiernej tmy tentokrát z hlavného ľudského záporáka povýšil na hlavnú kladnú hviezdu, Kórejčan Daniel Dae Kim z Nezvestných, Rumun Marcel Iures z Peacemakera atď.). Diváci nadšení neboli, film s rozpočtom 30 miliónov celosvetovo nezarobil ani 20. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Obsah mě zaujmul a i přes nízké hodnocení jsem se pustil do projekce. Znáte to, víte, že má přijít na scénu hrůzostrašná příšera a vy se jen těšíte až uvidíte toho hnusnýho sráče v plné parádě. Já jsem se taky těšil, ale poněkud zbytečně. Napětí tu sice je, ale zaujímá tak 5% filmu. Lekačky se dají snadno předpovědět atd. halda záporných stránek a jen kladný obal. Zkrátka nic nového, ale na zabití to času to postačilo 40% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako Briti natočili PÁD DO TMY, vyrukovali amíci s JESKYNÍ. Lokaci mají pěknou, klaustrofobii vzali na ještě vyšší level, když hrdiny natlačili nejen do úzkých tunelů, ale rovnou do zatopených úzkých tunelů, monstra naservírovali srovnatelně nezajímavé a s dějem a postavami to tvrdě prohráli. Postavy jsou ploché, děj nenapne ani nepřekvapí, aspoň, že je ta běhačka/plavačka/šplhačka jeskynním bludištěm trochu nakopnutá akčními scénami jako vystřiženými z horolezeckého thrilleru a že otravně zběsile nastříhané útoky monster, kdy nic nevidíte, se naštěstí časem unormální. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor, který sází na drsnou akci s klaustrofobickým efektem. Dočkáme se chlapáckých hlášek, ale své zastoupení má i něžné pohlaví. A hlavně tento horor prostě diváka poctivě přidusí, ale rezignuje až v samotném závěru, kdy divákovi naservíruje možnost pokračování. Typický hororový střed. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)

Reklama

Reklama