Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Drama o skupině fotbalových hooligans, kteří nachází zálibu v tvrdých střetech s fanoušky jiných týmů. Je to jediné pro co žijí a co pro mě má smysl, neznají nic jiného než večírky se svými kumpány ve svých oblíbených hospodách, rvačky, náhodný sex, drogy a hlavně pro svůj klub jsou ochotni udělat cokoliv. Oceňuji hlavně věrohodné zpracování rvaček a přiblížení jednotlivých archetypů chuligánů. 70% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovejhle filmů už jsem viděl spoustu a prostě se mi líběj. Footbal Factory splňuje standard. Největší vtip je, že se ve všech těchto filmech střídaj furt ti samí herci. Football Factory má ale k dobru linii s důchodcem veteránem, která se mi moc líbila. Fakt jsem se smál, jak tam sám hulil to obří brko. Bitky jsou tu dobrý, ale na Rise of Footsoldier to nemá a třeba takovej Cass má zase lepší hrdiny. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Co se filmu nedá upřít je ta správná fotbalová slangová mluva. Slovníček fanoušků Chelsea je přesně takový jak jsem si ho představoval. Ale co je veliký nedostatek, je naprostá absence fotbalového prostředí. Nikde žádný náznak toho, že jde o fotbalové fandy, za celý film se tak nepodíváme ani na minutku na zelený trávník. A to vzhledem k tomu, že se jedná o fotbalové fanoušky, i když poněkud radikálně smýšlející, je zkrátka veliká chyba. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně taková sonda do života Tommyho Johnsona, jednoho celkem obyčejnýho fandy londýnský Chlelsea. Kromě náklonosti k fotbalu (kterej ve filmu neuvidíme) hlavně k rvačkám s příznivci ostatních ostrovních mužstev (těch je zase dost),pak samozřejmě nějaký ty drogy a sex s neznámejma děvkama u baru. Film nabírá pořádně na obrátkách v době,kdy byl Chelsea přilosován do poháru nenáviděnej Millwall (To jsou asi fakt magoři,když už byli i v Green Street Hooligans). Pak už se Tommy dostává hlavně jen do samejch problémů. Film je taky okořeněnej i řadou dost kuriozitních momentů a taky podbarvenej výbornym soundtracku.A taky musím vynést výkon Dannyho Dyera,který mi přesně padl do noty. 100% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Tamer Hassan, který hraje ve filmu šéfa chuligánů Millwallu, tomuto týmu fandí i ve skutečnosti. (don corleone)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)
  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)

Reklama

Reklama