Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

sud 

všechny recenze uživatele

Autoři vsadili na aktuálnost a zasadili příběh do prostředí hooligans. Jinak je to již tisíckrát omleté klišé o hodném klukovi, který se dostane mezi drsné hochy. Dialogy jsou nepřesvědčivé, stejně jako herecký výkon Eliaha Wooda. On je Frodo, on dokáže skvěle zahrát různé vocásky a nemrcouchy ("Věčný svit neposkvrněné mysli"), ale není ostrý hoch a vůbec ne výtržník. Srovnávat tenhle film s "Proč?" je mimo mísu. 40%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov .. Fotbal fanoušky potřebuje. Bez nich by nebyl! Ovšem hooligans, zejména ti angličtí, nejsou zrovna tím pravým ořechovým a po mnoho let jsou problémem všech fotbalových států a také se neustále těší zájmu novinářů a filmařů. Příběh jako celek je jednoduchý, uvěřitelný, vztahy postav v uzavřeném okruhu fandů jsou přesvědčivé a nebýt toho poučně/smutného konce neměl bych moc výhrad. Elijah Wood roli zvládl, celkem zapadá, jeho vztek je uvěřitelný i přesto, že u někoho může jeho postava budit rozpaky. Slušný, velmi sugestivní nízkorozpočtový pokus. 65%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem začiatok a zvrat ako sa patrí. Ešte ale nehovorím o filme. Začiatok na režisérskej stoličke ako tento by bol sen hádam každého filmového nováčika a zvrat o aký sa Elijah pokúša už dlho (vymaniť sa z podvedomia divákov ako malý a chrumkavý Frodo) sa konečne s veľkou parádou vydaril. Perfektný príbeh natočený tak naturalisticky reálne, že seriózne začínam uvažovať, či by som niekedy vôbec šiel na futbalový zápas s "ostrovmi". Ale samozrejme to má všetko hlbší podtón a krásny anglický prízvuk a slang. 85%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som videl film Nicka Lovea "The Football Factory", tak ma silne oslovil svojou autentickosťou. Preto som sa ani nejak moc neponáhľal si pozrieť "Green Street Hooligans". Teraz som sa ku nemu konečne dostal a sklamaniu som sa nevyhol. Celé je to určené snáď len Američanom (ktorí o futbale nemajú ani šajnu) alebo konzumnému divákovi, ktorý medzi hooligans nikdy nepatril. Až mi je ľúto, že tá partia holobriadkov spoločne s hobitom E.Woodom sa vydáva za najtvrdšiu Firmu môjho najobľúbenejšieho anglického klubu West Ham United. Klipové nasnímanie bitiek vyznieva smiešne teenagersky. Vrcholom tejto frašky je melodramatický koniec, kde sa z amerického študentíka stáva tvrdý chlapák. Oi, kamaráti, je to blbosť. ** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když dostaneš první ránu, zjistíš, že nejsi ze skla. Neuvědomíš si, že žiješ, dokud si nesáhneš na dno." Nikdy jsem nebyl členem žádné firmy fungující pod zástěrkou fanouškovství, ale pokud bych se jednou rozhodl rozdávat budspencerovky v barvách svého klubu, tak by to rozhodně nebyl West Ham United, nýbrž FC Barcelona případně Slavoj Houslice. Hooligans, k mému jistému zklamání, o fotbal skoro nezavadili, o životě rowdies jsem se toho určitě dozvěděl víc z dokumentu MacIntyre Undercover, ale dost mne to bavilo jako příběh truhlíka, do kterého s chutí kopal celý svět a on se prokrvácel k tomu, že každá zapůjčená rána se musí vrátit i se slušnými úroky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V některých záběrech je možné všimnout si pravostranného provozu, přestože se v Anglii jezdí po levé straně. (Terva)

Reklama

Reklama