Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ron Clements, John Musker, Barry Johnson | Hudba: Alan Menken | Distribúcia: Buena Vista Pictures | Štúdio: Walt Disney | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 252,7 milióna $ | Ocenenia: Oscar - 1 nominácia: Pieseň (Go to Distance / Alan Menken & David Zippel) || Animácia Olympu a ich bytostí sa mi neskutočne páčila, spolu s podsvetím. Hercules má aj skvelé scény a vtipy, ale na to, aby sa stal nadpriemerným animákom, by musel mať hutnejší dej, a menej hluchých miest. Alan Menken štandardne najlepšia hudba do animáku, aká môže byť skomponovaná. 70% | FullHD, THX, HU DTS | ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to dopadlo líp, než jsem čekal. Prvních 15 minut mě docela svojí trapností vyděsilo, ale nakonec z toho vypadne příjemný animák, na který se mi dobře dívalo a rozhodně jeho zhlédnutí nepovažuji za ztrátu času. Jen to taky není nic, z čeho bych byl úplně hotový a jedno zhlédnutí mi asi stačilo. Nejspíš na tom má největší roli to, že se mi v tom střídaly dojmy a sympatie k různým scénám a postavám. Některé scény jsou skvělé a dokonce i vtipné, jiné jsou takové nijaké. Některé postavy jsou sympatické (Meg), některé strašně otravné a trapné (Bolest a Zmatek), jiné jsou takový šedý průměr (Herkules a bohužel i Pegas (a to říkám jako fanoušek Rainbow Dash)). Víc jak lepší tři nedám ani náhodou, ale bylo to fajn. A co mě překvapilo úplně nejvíc je to, že tu jsou celkem fajn písničky. Některé jsou dokonce gospelově laděné a to celkem můžu. Lepší 3* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcom ešte ostalo veľmi pekné a milé vtipné korenie, ktorého sa nebáli pridať do tohoto známeho príbehu. Človek by povedal, že nemôže ničím prekvapiť, no mňa teda hej. Hlavne slušnými songami v preklade, ktoré sú u mňa často prekážkou v podobných filmíkoch. Občasné zdržovačky však trošku odrádzajú. 75%. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Pohádka od Disneyho, která má svoje kouzlo, ale na Pixar to pořád nemá/nemělo.. Příběh Herculese, který jsem shodou náhod shlédl na dovolené v Řecku, takže to mělo dost dobrou atmosféru.. Celkově je film mírně nadprůměrný oproti tomu co se plodí teď někdy za hnoje.. Hádes je bezkonkurenčně nejlepší postavou. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Hercules poprvé odsekne Hydře hlavu, Hádés prohlásí, že to byl zatím poločas. Tuto větu pronese právě v momentě, když je film v polovině své délky. (Marsu88)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)
  • Keď hodí Herkules “žabku“ do fontány, je v nej jedna socha bez rúk. V ďalšom zábere sú vo fontáne už sochy dve. (mackyns)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama