Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

boshke 

všechny recenze uživatele

Jasně, není moc originální psát u každé Disneyovky "klasická Disneyovka, se všemi svými klady a zápory", ale tak to prostě je. Hrozné vypravěčky, povětšinou špatné písně, a to jak textem, tak zpěvem a hudbou, moc klišé a morálna. Jinak příjemný humor, sympatické narážky a super Hádes. Lepší průměr... 70% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha klenotů z éry Disneyovské renesance, který vyniká svou specifickou animační stylizací, zábavně pojatou motivickou kompozicí cesty hrdiny, vynálezavým využitím řecký mytologie, chytlavými muzikálními songy, ale kupodivu i sexuálními dvojsmysly (hehe) a romantickou rovinou celkově. Co dodat, je to doslova BOŽÍ! .... fakt nechápu, proč Disney v současnosti neprodukuje takhle nápaditý kreslený animáky. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě bych si rejpnul hned do názvu, páč po řeckých pláních a horách pobíhal chlapík jmínem Herakles a ne Her-cooles, ten to jistil od Říma. Ale pojďme dál. Tenhle filmek má se "skutečným" životem společnýho pramálo. Je to v podstatě výplod fantazie scénaristy, který se ani trošku nedrží příběhů Heraklese. Těšil sem se na to, že se polobůh bude utkávat s jednotlivými nástrahami a bájnými potvorami, tuším, že to bylo dvanáct úkolů. Ale nedočkal sem se. Dočkal sem se emerický slátaniny, která by se s naprostým klidem mohla jmenovat uplně jinak než zrovna tento legendární hrdina. Písničky mě též nějak zvlášť nenadchly, ale s tím se počítalo. Herakles v moji fantazii vypadá uplně jinak, rozhodně to není rozmazlenej spratek, kterej sice v průběhu dospěje v muže, ale do tý doby je to teda ukázka dětinskosti. Hádes ovšem celkem potěšil moje očko. Ale ty jeho posluhovači, kteří jak už to v kreslenejch animákách chodí, mají diváka rozveselovat, tak svou roli neplní na jedničku. Celkově je to možná dobrý pro děti, ale pro děti, kteří neznaní opravdového Herakla (takže pro mladý amíky :o) ) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmů s Herkulem je nespočet a disneyovská verze tohoto známého příběhu o (ne)přemožitelném silákovi je bezpochyby jednou z těch nejvtipnějších adaptací. Z hlediska animace se jedná o vymazlený kousek s nejedním pěkným nápadem a narážkou na současnou kulturu. Vedle akčně-fantastických scének překypuje Herkules množstvím humorných momentů, o které se postarali především neschopní pomocníci Háda, Pegas a satyr Phil. Samotný Herkules není tolik výrazný, bylo však vtipné sledovat, jak se v něm bila obří síla a ještě větší nesmělost a tréma, když přišla na řadu vražedně svůdná Meg. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejsvižnější z disneyovek, a možná také nejvíc posunutá k bláznivé komedii. Potěšila odklonem od klasické disneyovské stylizace, spoustou hlášek, odkazů i příjemně přidrzlou ignorací předlohy. Písničky mi tentokrát připadaly zbytečné a spíš otravné, ovšem Hádes neměl chybu a i když nezískal Olymp, ukradl si pro sebe film, kde hravě strčil do kapsy Dia i Herkula. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na animácii filmu sa podieľalo 906 umelcov. Tento počet zahŕňa i 100 pracovníkov štúdia v Paríži, kde vzniklo asi 10 minút filmu (cesta do podsvetia). (curunir)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama