Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

char_t 

všechny recenze uživatele

Škoda že se tvůrci moc nedrželi historie - většina ukázaných dinosaurů už to v téhle době měla dávno za sebou, někteří i víc jak 100M let. Což je celkem dost, jako byste vedle sebe ve filmu postavili Tyranosaura a nějakého telepatického E.T. co tu bude žít za 35 milionů let, takový rozdíl to je. Přitom zbytek filmu je pro děti poučný - ponaučení typu "Když nepomůže hrubá síla, použij větší sílu", nebo "Když někdo zdržuje, vykašli se na něj, postará se o něj někdo jiný" v životě budou potřebovat... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že snad vždycky, když Disney stvoří animák sloužící jen k pochlubení se světu co všechno úžasného jsou schopní zanimovat, se vše musí točit okolo dinosaurů? Tenhle film totiž jiný účel než tu chloubu v podstatě nemá, stejně jako Hodný dinosaurus z roku 2015, který je možná snad ještě víc jen o tom než tohle. Ale budiž, aspoň to odněkud někam jde, celkem dobře se mi na to dívalo a i když mě trochu po tom úvodu zklamalo, že se zde bude mluvit, i tak to je docela příjemná pohádka. Sice taková dost obyčejná, co se postav týče a taky je pravda, že než se pořádně rozjede, tak už skoro skončí, ale na jedno zhlédnutí to určitě nebylo špatné. 3* ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus přišel do kin, když vrcholilo mé dětství a s ním moje zapálení k dinosaurům. Jurský park jsem měl nakoukaný nespočetněkrát a teď přišlo tohle. Sice to byl jen lehký odvar Spielbergova pekla, ale i tak se mi to líbilo. Na tu dobu výborná animace, která ani dneska neztratila moc ze svého kouzla. Ale hlavně pěkné postavy, typický příběh o pouti a vtipné scény. Prostě příjemný odpočinkový animák. -"Carnotaur! A mouthful of teeth with a bad attitude!" ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To to tu nikomu nevadí? Ten film je jedna velká chyba! A ty vadí obzvláště ve filmech pro děti. Proč tam musely být opice? 65 milionů let před Kristem? A ještě vypadaly jako dnešní lemuři. Neexistuje snad film o dinosaurech pro děti, ve kterém by nebyli lidé nebo aspoň nějací primáti. Je to nezbytné? Opravdu musí mít děti (a radši ani nemyslím na to, kolik dospělých má) zato, že v době dinosaurů, tu už byly opice? Navíc v "příběhu" byly zcela nahraditelné a zbytečné. A další chybky...co ta tráva? Co ty dinosauří nehty? Co ten 10-kilometrový asteroid spadnuvší 2 kilometry od tlupy se svými směšnými a uboze pomalými následky? Co ten závěr a vyhynutí dinosaurů? To jako až potom nebo co? Škatulka "dětský animovaný film" je samozřejmě na všechno krásnou výmluvou, ale já pro ni nevidím důvod, obzvláště ne, když se nejedná o komedii. A jinak, co ta strašná nuda, způsobená dokonale nezajímavým a nezajímavě podaným příběhem? Co ty odpudivé triky? Vždyť je to hnus. V o rok starším Putování s dinosaury jsou i přes svou jistou archaičnost 100krát lepší. Zde je ale nechutně vidět, jak akorát použili nějakou rozmázlou texturu. Co ten patos? A co to ponaučování, které říká: "Ten kdo se chová racionálně, je špatný"? Tenhle film je mi nesympatický od A po Y. Zetko zachraňuje jedině Howardova hudba a ta jediná ho taky dělí od odpadu. Ale přiznejme si, tento typ filmů je pro výraznou líbivou hudbu jako stvořený, dalo by se skoro říci, snadný...alespoň pro skladatele, který v tom umí chodit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)
  • Supervíziu nad hlavnou postavou Aladara mal Mark Austin, ktorý začínal ako animátor pomocou tradičných techník a má za sebou mnoho reklám v rodnom Anglicku a v Industrial Light & Magic bol hlavným animátorom priateľského ducha Caspera. (pravo)
  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)

Reklama

Reklama