Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Shit 

všechny recenze uživatele

No dobře, děj to má fakt debilní a ještě k tomu je příběh tak na pul hodky roztáhlej na hodinu a ctvrt, jenže zrovna u tohohle filmu to naprosto nevadí, protože zbytek času ne-li i ten čas vyhrazenej na příběh je narvanej fakt pěkně vostrou akcí ve který je velkej důraz kladenej na nejrůznější skoky ala Tony Jaa, sice to neni až zas tak ultra drsný jako jsou filmy s Tonym, ale to co tam předváděj ty frantíci je fakt obdivuhodný, protože takhle rychlý a hbitý neasiaty sem sand ještě neviděl. Choreografie je taky slušná, i když bych uvítal daleko víc soubojů na úkor neústalýho efektního utíkání z baráků přes všemožný balkóny, střechy a jiný podobný překážky, který se daj překonat jen mega 20m skokem. Ale i tak sem se výborně bavil ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Okrsek 13 má smysl dívat se jen z jednoho jediného důvodu a tím je parkourový guru David Belle a jeho ryze civilizační městský sport či sportovně-gymnastické odvětví ,,Le Parkour", čili ,,umění pohybu překonávání překážek". Že Francouzi tyto filmy točit umí a točí je rádi, to je zřejmý fakt, viz třeba série Yamakasi, režisér Pierre Morel ovšem trochu rezignoval na vlastní podstatu parkouru a akcentoval většinou pouze jen jeho bulvarizovanou podobu plnou akčních salt a nesmyslných přestřelek, přesto se tenhle snímek od většiny běžné akční produkce liší, neboť podstata překonávání urbanistických překážek je vizuálně hodně vděčná, i když jde vlastně jen o jakési běhání a skákání po městě. O kvalitě scénáře či nějakém vyšším sdělení se asi nemá cenu bavit... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka od Bessona. Frantíci umějí udělat dobře šlapající akční filmy nadupané akcí a tohle je jeden z nich. Fakt jsem žasl na dva hlavní hrdiny (vlastně i pár gangsterů) jak běhají, skáčou, lezou, ručkují atd prakticky po všem co jim naskytlo v dosahu a doskoku. Já seskočit ze tří metrů tak bych rozhodně nedopadl do dřepu a hned neběžel dál. Zřejmě by u mne došlo k nějakým fatálním chybám hydraulického systému a už bych nevstal :-))). Ta svižnost se mi moc líbila. Scénář sám není nic moc a spíše film táhnou akční scény. No a škoda toho happy endu na konci. Tam už chybela jen svatba a svatební hostina na robourané zdi... Ale solidní standard. Dávám tři balíčky heroinu. * * * ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhliadnutie to vcelku nebolo zas tak zlé, ale pardón, okrem exhibície akčného parkouru Okrsek 13 neponúka skutočne nič záživné. Bojové scény vôbec nerozvíria hladinu adrenalínu, hlavná dvojka je k pos*aniu nudná, zápletka neoriginálna, hlavný záporák nemá ani štipku charizma (no, možno malinkú štipku snáď) a dokonca sa ani nedočkáme žiadnej šťavnatej syrovosti, ktorá by filmu dodala gule. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tihle frantíci mě vážně mile překvapili. Nejen, že jim nedělají problémy pády (skoky) z deseti metrové výšky, k tomu se ještě umí slušně prát. Není to kung-fu, není to žádná hollywoodská akční pecka, ale jde o rozumné využití "bojového umění" s parkurem, dobré kamery a svižné akce. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno