Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z lepších klisen Bessonovy stáje. Videoklipový střih a epileptické fokusy kamer zajišťují perfektní vizuální look. Raffaelli je jako řešič vynikající (škoda jen, že nemá víc prostoru) a David Belle si krom efektních útěků pro sebe krade i většinu vtipných hlášek. Patetické dialogy nejspíš zaskakoval Bessonův retardovaný dobrman, ale jinak je scénář bez větších logických kiksů. Jak už psal Lateef, příjemná jednohubka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akce z Francie připomene takové pecky, jako třeba první Taxi anebo Vosí hnízdo. Navíc ale snímek ukazuje, že Morel je daleko zručnější než rejžové obou zmiňovaných fláků, a do perfekcionismu je tu vybroušeno téměř vše. A když to náhodou není perfektní, je to alespoň podáno tak moderním způsobem, že všechno opravdu vypadá jako v r. 2010, kdy se děj odehrává. Od líbivých zběsilých titulků, kdy divák sleduje šílený průlet kamery několika panelovými byty, se "příběh" nezastaví, a nadechnul jsem se pouze v okamžiku, kdy jsou oba hlavní hrdinové "nuceni" si 5 (slovy pět) minut promluvit, než vlítnou do poslední akce v továrně. Ať si říká, kdo chce co chce, Morel je evropský mág akčních filmů a já se na From Paris With Love těším i navzdory průměrné kritice. Tenhle filmeček mi rozpumpoval krev v žilách jako mávnutím kouzelného proutku. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bessonův scénář je standardní snůškou přihlouplých keců o záchraně města, cti a jedné kočeny a politické agitování navrch je víceméně úsměvné, ale režisér Pierre Morrell dělá hotové zázraky a tak se snímek mění v non-stop akční nátěr, kde nejdelší mluvené intermezzo dosahuje délky deseti vteřin, aby hrdinové stihli utrousit nějakou tu ultracool hlášku a pak se následně vrhli do dalšího la parkourového inferna, kde se lezení po balkonech, skákání po kapotách a nějaké té střelby navrch divák po chvíli ani nebude namáhat dopočítávat. Pro diváckou sortu jednorázových konzumentů současného francouzského exportu maximální pecka. Nebudu se nijak bránit, bavil jsem se taky skvěle! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch to je skvelá pecka. Vlastne ma bavila ešte viac vďaka tomu, že je tam skoro všetko urobené natvrdo bez otravného CGI. Perfektný výplach z čias, keď Besson ešte produkoval skvelé blbiny. Zápletka je síce jednoduchá, ale tempo je neskutočne dynamické, stopáž krátka a všetky tie postavičky sú bezchybne načrtnuté. Chémia medzi ústredným duo funguje na 100%. Hlavný zloduch ma výnimočne bavil tým, že si len tak zo srandy doslova strieľal z vlastných, čo sa mu aj patrične vrátilo. Jeho poskok K2 je správne vypatlaný a aj to hovädo na konci je pôsobivé. Okrem vtipných hlášok film stojí hlavne na špičkovej akcii. Trochu som sa obával, či po rokoch sledovania bláznov zo Storroru, Doma Tomata a ďalších súčasných špičkových parkouristov, nebudú už kúsky v tomto filme zastaralé a prekonané, ale David Belle tu predvádza fakt pôsobivé veci, ktoré adekvátne podporuje prehľadná kamera a správne dynamický strih. A celé je to podfarbené cool hudbou. Na bitky a tak akurát krvavé prestrelky tu je zase Cyril Raffaelli. Fakt tu nič nechýba. Správny výplach, ktorý si užije každý chlap. 8/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)
  • Keď sa Taha (Bibi Naceri) ide pozrieť na Yetiho, tak pod ceduľkou s nápisom "Yeti" chýba malá oranžová ceduľka s nápisom ''PVD''. Tá sa záhadne objaví pri zábere zblízka. (ČSFD)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno