Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bessonův scénář je standardní snůškou přihlouplých keců o záchraně města, cti a jedné kočeny a politické agitování navrch je víceméně úsměvné, ale režisér Pierre Morrell dělá hotové zázraky a tak se snímek mění v non-stop akční nátěr, kde nejdelší mluvené intermezzo dosahuje délky deseti vteřin, aby hrdinové stihli utrousit nějakou tu ultracool hlášku a pak se následně vrhli do dalšího la parkourového inferna, kde se lezení po balkonech, skákání po kapotách a nějaké té střelby navrch divák po chvíli ani nebude namáhat dopočítávat. Pro diváckou sortu jednorázových konzumentů současného francouzského exportu maximální pecka. Nebudu se nijak bránit, bavil jsem se taky skvěle! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A teď si v příručce nalistuj stranu: Jsem v prdeli." Příběh je to jednoduchý, typicky bessonovsky přímočarý a mě zaujal snad jen tím, že se odehrává v no-go zóně, jejichž existenci oficiální místa popírají, i když existují jejich mapy či třeba aplikace No-Go Zone Premium. Jinak jde jen o propagaci parkouru a já se přiznám, že mě dost bavilo to skákání po domech, běhání po stěnách, přeskakování aut či dokonalý průlet okýnkem nade dveřmi. A jelikož jsem adrenalinový týpek, tak mě takový zážitek dokázal zvednout ze sedačky a donutil mě vyrýsovat si tělo dvěma kliky a jedním dřepem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)

Reklama

Reklama