Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obdivuji ty mrštné parkourové chlapíky, co skáčou po střechách (vždyť zkusit to ve svém filmu Seagal, volá se pokrývač, podlahář a možná i pohotovostní služba vodovodů a kanalizací), francouzské Taxi bez taxíku, trapná klišé a prostoduchá sociálně-politická sdělení si však už tolik adorace nezaslouží, nehledě na to, že o pár let později indonéský Serbuan Maut subžánr urbanistických bojůvek zcela redefinoval. Tak se mi zdá, že od roku 1998 píše scénáře pod pseudonymem Luc Besson ten fíkus z Leona.. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná a myšlenkově i příběhově nenáročná (no.. prostě tupá;) akční jízda, od které bych ale vzhledem k provedení a fyzickým dovednostem hlavních aktérů čekal více intenzivních a energičtějších scén a pocitů... Na druhou stranu Pierre Morel použil Okrsek 13 jako odrazový můstek ke slibné budoucnosti, když se hned v dalším filmu téměř dotkl akčního ultimátna a poučil se, že k natočení perfektní akce zdaleka nestačí jen pohyb, rychlost a zběsilý střih... výborný režisér se dokonce obejde i bez toho a Pierre Morel se očividně učí rychle... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • K2 (Tony D'Amario) používá ve filmu zbraň Heckler & Koch Mk 23 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Keď sa Taha (Bibi Naceri) ide pozrieť na Yetiho, tak pod ceduľkou s nápisom "Yeti" chýba malá oranžová ceduľka s nápisom ''PVD''. Tá sa záhadne objaví pri zábere zblízka. (ČSFD)

Reklama

Reklama