Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Okrsek 13 má smysl dívat se jen z jednoho jediného důvodu a tím je parkourový guru David Belle a jeho ryze civilizační městský sport či sportovně-gymnastické odvětví ,,Le Parkour", čili ,,umění pohybu překonávání překážek". Že Francouzi tyto filmy točit umí a točí je rádi, to je zřejmý fakt, viz třeba série Yamakasi, režisér Pierre Morel ovšem trochu rezignoval na vlastní podstatu parkouru a akcentoval většinou pouze jen jeho bulvarizovanou podobu plnou akčních salt a nesmyslných přestřelek, přesto se tenhle snímek od většiny běžné akční produkce liší, neboť podstata překonávání urbanistických překážek je vizuálně hodně vděčná, i když jde vlastně jen o jakési běhání a skákání po městě. O kvalitě scénáře či nějakém vyšším sdělení se asi nemá cenu bavit... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama