Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (723)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnějším znamením šikovného režiséra je, že i pro neznalce seriálu v tomto snímku všechny postavy perfektně fungují, jsou snadno rozeznatelné, a divák se s nimi téměř okamžitě ztotožní a chápe jejich činy. Jsem si jistý, že jsem právě viděl jedno z nejlepších výpravných akčních sci-fi nového tisíciletí, ve kterém má i např. krátká vesmírná bitka odehrávající se ke konci pomalu větší koule, než celá třetí epizoda Star Wars. Na projektu je vidět ohromný cit pro vypjaté scény a vypilovaný scénář - tohle není žádné laciné béčko ani přehnaný americký blockbuster, tady se nikdo s nalinkovaným dějem a smrtelnými postavami nemazlí, stát se může naprosto cokoliv. Schválně si počítejte, kolikrát vám v průběhu oněch dvou hodin v úžasu spadne čelist. Nevěřil jsem, že je to možné, ale na The Avengers se teď těším ještě mnohem více, momentálně si v jejich režisérské sesli opravdu nedokáži představit nikoho povolanějšího. Joss nebyl dobrá volba, byla to volba výborná!! P.S. Všiml si někdo, jak efektně se tomu chlápkovi podařilo natočit dva naprosto obyčejné průlety "mrtvým vesmírem"? Ta deprese, ta tíže, ta hudba, ty mrtvoly... ta ponurost, strach a atmosféra!!! Let lodí územím Reavers prostě bere dech, a já už ve Wordu syslím petici za dosazení JW k režii Dead Spaceu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Serenity je především zvukově dokonalej fiilm, nejenom z hlediska akčních scén, ale i z hlediska drobností, každý vrznutí, zavření dveří, pohyb, to všechno večer a ve sluchátkách film šponuje do kvalitního zážitku. Velká škoda, že jedinou ambicí filmu je diváka bavit, protože v případě Serenity měl i na víc, ale to by musel jít víc do hloubky, dát lepší dialogovky a to se milému filmu evidentně nechtělo. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebejt té poslední nabušené půl hodinky a těch dost nařachaných hlášek,tak by to bylo o stupeň dolů. Neviděl jsem totiž seriál,takže nevím jaké byly vztahy mezi postavami,takže jsem se občas trochu ztrácel. Dále zde bylo až moc nudných míst, u kterých se mi chtělo skoro spát. A navíc na mě tento film působí pořád tak trochu televizním dojmem. Prostě průměrná sci-fi určená pouze fandům ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Seriál Firefly jsem dříve sledoval a tohle je prakticky jeho celovečerní vyvrcholení. Rozumím hodnocení 3 a méně hvězd, pokud jste seriál neviděli. Ti co jej znají se jim Serenity samozřejmě líbí mnohem více. Je docela sranda nasledovat Star Wars a pak si pustit tohle. Ty letecké souboje nebo vesmírné scény mají trikově mnohem blíže k Červenému trpaslíkovi než k Hvězdným válkám :) Ale chemie mezi postavami funguje na jedničku, stejně jako skvělý Nathan Fillion, proti kterému stojí charismatický záporák. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seriál som síce nevidel, ale tento film ma zaujal na toľko, že si ho určite pozriem. Joss Whedon ma presvedčil až vo filme Avengers a tak som zapátral a natrafil na túto vesmírnu show. A musím povedať, že ten jeho rukopis a vtip mi sedí. Postavy, príbeh, herci, akcie, Joss ma všetko pevne v rukách snáď okrem rozpočtu, inak by tie efekty boli ešte lepšie. Za posledné roky snáď jedno s najlepších sci-fi. 85% - 4* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Klíčová fráze, kterou Dr. Simon Tam používal k uspání River, "Eta Kooram Nah Smech!" znamená v ruštině v přeneseném slova smyslu „to je hodně vtipné“. (Galadriel)
  • V závěrečných titulkách se objeví hudební téma seriálu Firefly (2002) v kytarové verzi. (Galadriel)
  • Události ve filmu Serenity se odehrávají šest měsíců po poslední epizodě seriálu Firefly (2002). Toto období přemostily tři knihy komixů vydané v létě 2005 (publikované nakladatelstvím Dark Horse comics a napsané Jossem Whedonem a Brettem Matthewsem). (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama