Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série přesně takový, jaký si zasloužila. Tentokrát se setkáme se všemi hlavními aktéry najednou, k tomu se konečně setkáme s mistrem Shakespearem ("...a tady mám originál Mackbetha podepsaný Shakespearem samotným!" - "Kým?") v podání Colina Firtha a navíc třeba s Robinem Hoodem a jeho sličnou Marion (Kate Moss je přímo... wuf wuf!)... No a milí pánové Blackadder s Baldrickem na konci dostanou to co si zaslouží. Bravo! (Co se týče dabingu, nemůžu komentovat, jelikož jsem neviděl, ale originál je zkrátka bezchybný) 100% ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Snímků o cestování v čase tu už bylo několik, ale když se do toho pustí Rowan Atkinson je to něco jinýho. Satirické short-movie, které mě pobavilo. Bohužel neznám vůbec zmiňovaný britcom "Černá zmije", ale možná si pár dílů pustím. Protože jestli jsou tak vydařené jako toto, musí to být skvělý úlet. Jediné co mi vadilo, byl dabing v podání Petra Rychlého, který mi na Rowana vůbec neseděl. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu krásná sentimentální jednohubka se všemi starými známými. Jinak je to spíše zkratkovité zavzpomínání si na doby minulé, kdy se jako berlička použije stroj času. Proč ne. Pár vtipných scén se našlo a pobavilo. Přesto více jak tři hvězdy nedám, fanoušci seriálu si ovšem mohou minimálně jednu přidat. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Kdysi nám to pouštěla učitelka britských reálií na vysoké škole jako alternativní pohled na britskou historii. Byl jsem z toho nadšen a slíbil si, že se někdy podívám na celý serial. Po letech jsem to sjel znovu, tedy po tom, co jsem viděl celý serial a musím říct, že tenhle díl tomu nesahá ani po kotníky. Je to taková rychlá nostalgie pro zaryté fanoušky a návštěvou různých historických událostí a s úsměvným koncem. Nicméně oblíbenou epizodou se to určitě nestane. Úsměvný nadprůměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná satira Black Adderovských eskapád se přenáší do současnosti (ale ne na dlouho:)), aby nás během cestování časem po patřičně zparodovaných významných okamžicích britské historie seznámila s bezpochyby nejokouzlujícnější Lady Marion - Kate Mossovou. Závěrečná pointa by byla geniální tečkou za příhodami Černé Zmije, ale to bych si nesměl z celého srdce přát, a jistě nejsem sám, aby podobně povedených příhod výkvětu anglické aristokracie bylo ještě mnohem víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)

Reklama

Reklama