Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě je pětka obrovským překvapením. Po slabší trojce a doslova zkomírající čtyřce přišlo překvapivé obrození. Do policejní akademie se vrátil humor, akce a především odpadli herci, co tam neměli vůbec být (Zed, ta stará kadetka - důchodkyně nebo Sweetchuck). Jen ten Mahoney mi tam chybí, ale i bez něj to jde. Velkou roli tu sehraje roztržitost Lassarda, rybička která nikdy neztratí vodu z akvárka a pár drahokamů. To vše je doplněno vip letadlem pro Harrise, trapasy na pláži, rajcovními vintage čubkami a finální zběsilou honičkou na vodních skútrech či vznášedlech. [15659. hodnocení, 189. komentář, 48%] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pátá část policejní ságy postrádá jak postavu Mahoneyho či Zeda, tak prostředí akademie a zejména vtipné scény, kterých je v tomto případě opravdu už pomálu. Situování na Miami, přítomnost spíše trapných než vtipných zločinců a vykrádání z minulých dílů (např. závěrečná honička alá třetí díl) už dává najevo, že tvůrci nemají co točit. Nicméně je pravda, že pětka je ještě snesitelným dílem v porovnání s posledními dvěma díly. Vesměs zbytečné pokračování série, která se měla zastavit po třetím filmu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +prostředí, dobrej hlavní záporák a jeho kumpáni -film sice vyloudí úsměv na tváři, ale smíchy se trhat nebudete, a samozřejmě mnoho obehraných forků/// Pátý díl určitě pozvedl laťku trošku výš. Rozhodně oproti čtyřce je to celkem koukatelné a přestože se nebudete hlasitě smát, budete se aspoň slušně bavit. Težko říct kdo byl z herců nejlepší, každý měl pro sebe svůj prostor, ale zaujal mě ten tlouštík. Jinak jsem tak nějak postřehl, že některé posatvy už jsou dost obehrané. Ale to patří k věci. Jinak standartní dobrá hudba a plus je pochopitelně změna prostředí./// Celkem 63%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Filmy s pořadovou číslovkou pět, obyvkle budí hrůzu na míle daleko, ale jelikož doba kdy jsem viděl akademii už dávno zarůstá mechem, nedalo mě to a kouknul jsem se, s tím, že v nejhorším přepnu na fotbal. K přepnutí nejen že nedošlo, ale stačilo pár minut a myšlenka, že taky existují jiný programy se rozpustila jak pára nad hrncem. Bavil jsem se snad víc, než kdysi dávno v pirátským VHS pravěku. Je z toho cítit nadhled, některé minipříběhy nemaj nejmenší chybu, třeba Lassard versus mafiáni už od toho letiště bylo jedno velký žužu. Callahanová ja prostě baba první kategorie, jen škoda že můj nejmilejší člen policejní bandy Tackleberry nemá víc prostoru. Nicméně celkově jsem si ve filmu našel spousty scének, dialogů i postav, který mě spolehlivě pobavily a víc od komedie nežádám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po takové nijaké čtyřce mi pětka přišla o něco svěžejší a zábavnější i když platí, že vtipy už se dost opakují, ale je tu aspoň pár zapamatovatelných scén a nejvíc tentokrát boduje Lassard. Akční finále je pak trochu okopírované z trojky, ale opět celkem zručně natočené. Ve finále z toho tak vychází poslední koukatelný díl před slabou šestkou a ultra dementní sedmičkou. Škoda, že to tu celé neskončilo.55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama