Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na tohle se dá říct, že už čtvrtý díl tahal opakované vtipy doslova z paty a tak tak sám sebe utáhl. U pátého dílu stačí prosté konstatování, že opakovaný vtip není vtipem a ani změna prostředí tomu nepomůže. Navíc zmizelo pár vtipných postav, chybí Modrá ústřice a kapitán Harris s Proctorem to sami neutáhnou. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Nebyť toho, že ma takýto infantilný druh humoru zvláštnym spôsobom priťahuje, dal by som ešte menej, ako tie smutné dve hviedzičky. Spolu so sympatickým Stevenom Guttenbergom sa totiž z celej série nevytratil len sympatický seržant Mahoney, ale (a to je najhoršie) aj humor. Nevravím, párkrát sa zasmejete, hlavne vďaka extrémne neschopným lupičom s extrémne zlým, no o to zábavnejším, dabingom (bez neho ani ranu!), ale väčšinou nepôjde o smiech úprimný, ale skôr škodoradostný - smiech na úkor tvorcov, ktorý nevedia vymyslieť nič nové a ktorý klesajú a klesajú na samotné dno. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Pátý díl série,kde se tvůrci daří vše oživit změnou prostředí,což se částečně daří.A výskyt gangsterů filmu taky hodně pomáhá a je opravdu vtipný.Vše dohromady přineslo i bez Stevena Guttenberga malé(opravdu ale malé)oživení série,která tak ještě úplně nezapadla a pár scén si divák rád připomene.Dávám zcela přesných 50% a je čas vytáhnout ty vodní lyže. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Sice už bez Mahoneyho, ale přišlo mi to celkově lepší než díl 4. Hlavní sympatie si u mě teda poprvé získala záporná postava. K tomu nezapomenutelný dabing M. Pavlaty.... Trochu mě mrzí, že tvůrci dělají z dvojice Harris a "Proktor" až takové blbce. To mi přijde už trochu hloupé. Spousta vtipů je už ohraná, ale i tak jsem se pobavil... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pátá část policejní ságy postrádá jak postavu Mahoneyho či Zeda, tak prostředí akademie a zejména vtipné scény, kterých je v tomto případě opravdu už pomálu. Situování na Miami, přítomnost spíše trapných než vtipných zločinců a vykrádání z minulých dílů (např. závěrečná honička alá třetí díl) už dává najevo, že tvůrci nemají co točit. Nicméně je pravda, že pětka je ještě snesitelným dílem v porovnání s posledními dvěma díly. Vesměs zbytečné pokračování série, která se měla zastavit po třetím filmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama