Reklama

Reklama

Policejní akademie 6: Město v obležení

  • Česko Policejní akademie 6: Město v obklíčení (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlna zločinnosti opět zachvátila město a policie nedokáže řádění zločinců zastavit, obzvláště když jsou v akci takoví "experti" jako kapitán Harris s Proctorem. A tak se na guvernérův příkaz ujme vyšetřování speciální tým vedený náčelníkem Lassardem. S ním přichází i další známí: mohutný černoch Moses Hightower, háklivý na poznámky o barvě kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooksová a nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, Lassardův pohledný synovec Nick a také chodící katastrofa Fackler. Zatímco se policisté radí o postupu, vyloupí trojice lupičů banku. Rozbíhá se pátrání, které dlouho nemá jiných výsledků než řadu trapasů a nedorozumění. Když však starosta s policejním komisařem oznámí, že část nedávno uloupených šperků se našla u Lassarda, a policisté jsou suspendováni, je jasné, že jde do tuhého. Hrdinové se pochopitelně nevzdají a pokračují v pátrání na vlastní pěst. Zjistí, že lupiči řádí přesně na plánované trase budoucího metra, takže ceny pozemků klesají a stávají se ideálním cílem pro spekulace. Když tajemný šéf banditů zahájí poslední část operace Zmatek a nechá vyhodit do povětří elektrárnu, rozpoutá se v ulicích chaos. Ten policie jen s obtížemi zvládá. Jones, Nick, Tackleberry a Hightower se však dostanou lupičům na stopu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

kingik 

všechny recenze uživatele

Neznámý muž posílá bandu zlodějů znovu a znovu do akce a policie nedokáže množícím se krádežím zabránit. Město ovládá stále větší strach, protože drzost lupičů nezná mezí. Jediné místo před nimi není bezpečné. Snaha mužů v uniformách je marná, protože v okamžiku, kdy už gang takřka dopadnou, objeví se kapitán Harris a zločincům se opět podaří uniknout. Nikdo není iniciativnější než Harris, zvláště když se jedná o návštěvy starosty. Nezajímá jej však výsledek pátrání, nýbrž především a pouze kariéra. I v šestém pokračování se setkáváme s řadou oblíbených postav z předchozích pokračování, ale chybí Mahoney. S jeho odchodem jako by se z komediální série vytratila kvalita. Gagy už jsou takové nějaké obehrané a nějaká větší invence s neznámým režisérem vzala za své. Občas se ještě nějaký ten vtípek přece jen najde a vyloudí si divákův úsměv, ale než se k němu v tomhle díle dopracujeme, tak to přece jen nějak moc trvá. Harris s Proctorem to drží. 30% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po minulém dílu jsme asi zůstali tak nějak na hraně mezi podprůměrem a průměrem. Občas se člověk zasměje, ale občas kroutí hlavou, jakou trapárnu zase vymysleli. Všechny vtipy se pořád dokola opakují a tady tomu není nijak. Sympatice opět získaly záporné postavy. Jinak stejné jako díl minulý... Tradičně se z Harrise stává víc debil než prevít... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Problém je, že šestý díl se znovu opakuje. Staré známé fórky vyplývající z rozdílných povah a vlastností hrdinů. Trochu se nám opakuje i hlavní dějová linka. Ve druhém díle bojovali policisté z akademie proti gangu, nyní znovu. Jedná se tedy o úplně jiný gang, ale ve své podstatě to jiné není. Moc nerozumím tomu, proč po neúspěchu pátého dílu se filmaři pouštěli ještě do šestky a navíc do sedmičky. Zmizela celá řada notoricky známých postav a zmizela i Modrá ústřice. Jediné, co opravdu vážně táhne celý film jsou zlomyslnosti na Harrise. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trápenie pokračuje. Vyčerpávajúca šestka sa objavila len rok po premiére nešťastnej päťky, v ktorej chýbalo nielen viacero kľúčových maskotov série (Zed, Nogata, Sweetchuck), ale dokonca i hlavný hrdina Mahoney v podaní Stevea Guttenberga. Scenár o výmene batožín bol v päťke neskutočne zlý, ale napriek tomu diváci stále boli zvedaví na svojich obľúbených policajtov. A tak prišla šestka s podtitulom Mesto v obkľúčení. No a je to rovnako zlé a slabé, ako päťka. Zápletka pojednáva o zločineckom gangu, ktorý mesto drží v šachu. V praxi sú to traja dospelí chlapi s humorom na úrovni neposedného piataka zo základnej školy, ktorý vie, že ho dnes v škole čaká už len telocvik a pôjde domov. Lassardov synovec Nick nie je Mahoney, vyložene sa sem nehodí, nemá ani štipku charizmy a v neposlednom rade je to nesympatická osoba. Starý dobrý Steve Guttenberg! Divák je síce rád, že znova v akcii vidí Hightowera, Hooksovú (pre oboch šlo o posledný výskyt v sérii), kapitána Harrisa alebo Jonesa s Tackleberrym, ale už to skrátka nie je ono. Cítiť, že dotyční sa vrátili v podstate len preto, že boli hercami jednej jedinej roly, takže to dojili a žmýkali až do (trpkého) konca a bolo im v podstate jedno, čo pred kamerou stvárajú (resp. sa s tým zmierili, keďže vedeli, že nie sú scenáristami ani režisérmi, ale iba hercami). Poteší cameo Billie Bird alias pani Feldmanovej zo štvorky a po prestávke v štvorke a päťke sa opäť vracia do hry Fackler v podaní roztržitého Brucea Mahlera. Miestami je to tak úžasne trápne (rapovanie), až je to zvrhlým spôsobom zábavné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Policejní akademie tahá z bláta motiv maskovaného zloducha s nejasnou identitou a několik málo povedených scén (rapující Hooksová, závěrečná bitka ve skladu) - nicméně humoru je zde opravdu už pomálu. Tvůrci vaří z již tak dost převařené vody a zbytečně natahují policejní ságu. Srovnatelné s předchozím dílem, ale i tak velmi chabé na komediální žánr. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • V klubu komiků Comedy Pub dělá Jones (Michael Winslow) na pódiu do mikrofonu beatbox právě ve chvíli, kdy je město bez elektřiny. Mikrofon se zesilovači je funkční i bez ní. (ČSFD)
  • Filmu vydělal v USA jen 11 milionů amerických dolarů a jako jediný díl série se po premiéře neumístil na prvním místě víkendového žebříčku. (HellFire)
  • Hoci nikde nie je upresnené, v akom meste má policajná akadémia sídlo, podľa tabuľky na autobuse (23rd & Broadway) je pravdepodobné, že sa jedná o New York. (beso74)

Reklama

Reklama