Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

imf 

všechny recenze uživatele

Grant vs. Stewart? Souboj v ultimátní váhové kategorii o srdce Katharine Hepburn. Cukorova "převleková" komedie možná není tak šílená jako jiné Grantovy pecky, ale Cary tu zas musí čelit solidní konkurenci, protože Stewart je neodolatelný s kloboukem i bez něj a Katharine Hepburn je zkrátka bohyně, takže celkem rychle pochopíte, proč jí všichni padají k nohám. Tempo je zběsilé, dialogy by se měly tesat a celé to směřuje k očekávatelné, leč přesto dojemné pointě. Že je to příliš jednoduché? No právě... jak může podobně elementární zápletka rozhýbat bránici i srdeční chlopně je mi záhadou, ale nehodlám to zkoumat. Jak říkají Američané: If it ain't broken, don't fix it. :) (90%) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem narazil na film, o kterém mohu upřímně prohlásit, že ho nemá rád. Trojlístek hollywodských starrs, které zde předvádějí svojí běžnou rutinní práci (především oskarový James Stewart); nejapná,stále se zaplétající, vykonstruovaná, a hned od počátku jasná zápletka; legrace bez vtipu a fantazie. Zřejmě ddechovka pro zaměstnance v průmyslu, obchodu a zemědělství - hollywoodský cílový segment zákazníků. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krásná a překvapivá love story, které lze sna vytknout jen její překvapivost a nevěrohodnost, jinak byla Cukorova režie bezchybná - alespoň podle mne. :-) Největším zážitkem z filmu byly herecké výkony Kat Hepburnové (stačí jí říci s patřičnou intonací "Hello Dexter, Hello George, Hello MIKE", a víte, kdo je její aktuální favorit) a především Jamese Stewarta, oceněného za svou roli Oscarem. Ten se u mne znovu zapsal mezi nejlepší herce všech dob, zde ještě jako mladík, např. v ovíněných scénách s Kat je prostě báječný a kdybych byl žena, řekl bych přímo k sežrání... Trailer: http://www.csfd.cz/film/1842-pribeh-z-filadelfie/videa/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá a VELMI svižná komedie, která měla zacementovat pozici Katharine Hepburn coby počínající filmové superstar. Ona je tady bezprostřední, ale víc mě bavil neodolatelný ňouma James Stewart, ta jeho roztomilá dikce a řeč těla, jako by se pořád chtěl omlouvat za to, co vlastně dělá a když balí Hepburn, chtěli byste ho pohladit po hlavě jako nejmilejšího bráchu :o) Jediný problém jsem měl (a nejenom tady) s Cary Grantem a jeho jedinou hereckou polohou. Nikdy jsem ho nepovažoval za kdovíjakého herce, ale na ženský fungoval spolehlivě jako magnet vždycky, takže jeho omezený rejstřík ho nemusel trápit. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu výborné, vtipné a inteligentní dialogy, tak příznačné pro romantické komedie té doby, navrch je tu ještě okouzlující trojka v podání Katherine Hepburn, Cary Granta a mého oblíbeného Jamese Stuarta a to je sestava, která rozhodně stojí za 112 minut příjemně stráveného času. Škoda, že většina dnešních amerických romanťáren už nemá takový náboj a šmrnc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění. (Chegi)
  • Hlavní mužskou roli odmítli Clark Gable a Spencer Tracy. Nechtěli riskovat obsazení vedle Katharine Hepburn, která byla přezdívána „jed pro kasu“. (Pavlínka9)
  • Cary Grant souhlasil s hlavní rolí, pokud mu společnost MGM zaručí v titulcích jméno před Katharine Hepburn a jeho obvyklý honorář zvýší na 137 500 amerických dolarů, tedy téměř dvojnásobek toho, co měla dostat Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama