Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru docela slušný film, ačkoliv se nevyhne mnoha klišé včetně osudové lásky (která přišla jako v pohádce na první pohled), unesené dcery, revenge a tak. Na Carradinovi je znát, jak je technicky i pohybově zdatnější než Norris a jak mu dělá problém se podřídit scénáři, podle kterého má prohrát. Celkově ani ten příběh nedává moc smysl a padouši se chovají jak stádo pitomců včetně toho na vozíčku. Taky jsem nepochopil, když si zloun myslí, že se protivníka zbavil, proč mu ausgerechnet vzápětí unáší dceru? Ale říkám, jinak je to prostě podle pravidel žánru, hudba si hraje na Morriconeho a spaghetti westerny, což mně osobně přišlo sympatické, na podívání jednou za čas proč ne. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Westernovější akčňák aby člověk pohledal, ale hlavně - pokud byste chtěli znát klíčový inspirační zdroj pro Chuckovu nejznámější (byť zdaleka ne nejlepší) roli, tady jste na správné adrese. Nepřemožitelný vousáč tu představuje samotářského texaského rangera (!), jenž zákon prosazuje tvrdě a velmi svérázně. Nutno však dodat, že na rozdíl od otravně správňáckého mudrlanta Walkera je McQuade docela sympaťák, jenž má moc rád pivo (a pro osvěžení se jím dokonce i polívá!) a jemuž to s obří bouchačkou v ruce dost sekne. Navíc má parádně vytuněný jeep, s nímž se dokáže vyhrabat (doslova) z jakékoliv šlamastyky. A oproti většině svých sólovek tady náš oblíbenec dostal plnohodnotného soupeře v podobě Davida Carradina (Kill Bill 2) - na konci mezi nimi pochopitelně dojde k "osudovému" pěstnímu souboji, který (kupodivu) ani dnes nevypadá vůbec špatně. 65 % ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Přímočarý až primitivní scénář plný stereotypů (zpočátku odmítaný, loajální sidekick z národnostní menšiny; "nezávislá", krátkovlasá bývalka; nikdy se nevzdávající, milovaná dcera v nesnázích; atraktivní, dlouhovlasá, majetná ženština, co hrdinovi uklidí a padne kolem krku ...) a prkenné či přehnaně afektované herecké výkony. Kdo čekal něco jiného?! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli by to bez té hudby tak fungovalo. Masiho Morriconeovská variace (nebo krádež?) posunuje standardní 80´s b-movie záběry do nebeských výšin. I ty nejnudnější scény pak mají ten správný tón westernové osudovosti. Ale někdy působí i nepatřičně, protože děj hudbu prostě nestíhá. Sympatický Norris, který tu tankuje jedno pivo za druhým, a vystajlovaný záporák Carradine (ten svetřík v poslední scéně!), předvádějí esenci osmdesátkové blbosti způsobem, který nelze nemít rád:) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když chlap s buldozerem potká chlapa s obrněným transportérem, tak ten s tím buldozerem je mrtvej. Šeredná mýlka! Protože kočíruje-li buldozer Chuck Norris, neměl by šanci ani německý Tiger! Klasická chuckovina s neporazitelným, neprůstřelným a nesmrtelným hrdinou. Norris se tu sympaticky ani nepokouší hrát, celou dobu si vystačí s jedním drsně stoickým pohledem, jímž dává najevo svůj vztek, radost, lásku, nenávist, soustředění, vyčerpání a dokonce i vzrušení. Fantastický výkon, za nímž pokulhává i mistr kamenné tváře z Rakouska ve svých nejlepších letech. Ač je však Osamělý vlk slušně napěchován kultovními pamětihodnými scénami (výlet auta ze zasypané jámy lvové, blátivá válenda s polibky a výše zmíněné muchlování dopravních prostředků), tak se projevila Achillova pata většiny Norrisových akčňáků, příšerná choreografie soubojů. Veselé akční scény, kde jeden postávající, případně mírně přikrčený hrdina bez veškerého krytí postřílí desítky pohybujících se nepřátel, k osmdesátkovému béčku neodmyslitelně patří, to je naprosto v pořádku. Ovšem martial art se i v těchto letech dočkal daleko lepších a pohlednějších zpracování. Ale i tak, pohodové trojčení. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama