Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy a to převážně za Jennifer Connelly a za tu lahůdkovou deštivě ponurou atmosféru tvořenou obrazem, zvukem a krásnou hudbou Angela Badalamentiho. Tohle mi fakt sedlo úplně 100% a mohl to být, sic dějově nepříliš výrazný, ale příjemně minimalistický horor. Ale to by film musel skončit o 20 minut dřív - při prvním odhalení a netlačit zbytečně na pilu. Druhý konec, navíc s již několikrát viděnou pointou, to bohužel srazil do vod béčkového podprůměru. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fleků na stropě už je poslední dobou v hororech snad ještě víc než vody, ale musím říct, že jsem si to docela užila. Nestálo mě to nehty, ale to jemné napětí se drželo vytrvale celým filmem, což není vždy pravidlem, často velká leknutí střídá velká nuda. A navíc tu byla výborná Jennifer Connelly, které se podařilo vzbudit ve mně o ní i její dítě neředěnou starost. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Scénarista a režisér japonského Kruhu skutečně strčil prstíky kam to šlo. Základní atributy těchto dvou filmů nelze prostě nesrovnávat. Holčička co vidí cosi nadpřirozeného, mrtvá holčička, co chce maminku, starý dům, déšť ... voda. To všechno už otrlý divák hororů zná a paradoxně právě z Kruhů - japonských i amerických. Každopádně v rámci žánru to není taková pohroma, která ze zdejších komentářů jen čiší. Existuje kupa béček, které se nedají s touhle audiovizuálně děsivou hříčkou srovnávat. Temné vody se odlišují ve TŘECH směrech - v dobrých hereckých výkonech, v nápadité výpravě a ve výtečné ruchově - zvukové složce. V tomto hororu se vlastně člověk nebojí ducha, ale vody - kapek, deště, proudu - to jsou koncerty, které vás děsí. Je povrchní film hodnotit jen z hlediska technického zpracování, ale toto audiálno mě v hodnocení nakoplo o stupínek víš. A také herci, kteří se i v plytkém scénáři tak úplně nezazdili ... Tim Roth coby k nepoznání zarostlý právník skutečně překvapil, Jennifer Connely a její vyšilující matka rozhodně nepatří ke slabšímu článku řetězu, tím je jednoznačně slaboulinký scénář. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

A zase sa všetci hnevajú na scenár. Však sa na ňom podielal čoraz oblúbenejší terč kritiky Hideo Nakata (KRUH 2). Ale mne sa to páčilo. Dej už nesklame, lebo všetci už (od ŠIESTEHO ZMYSLU) poznajú stále rovnakú zápletku duchárskych filmov. Herci sú skvelí, atmosféra hustá. Jediná moja výčitka smeruje k nevyužitému potenciálu - keby totiž Voda nebola horor (aj keď je remake japonskej duchariny), ale psychologická dráma, boli by to intelektuálne orgie. Škoda, že tento filmík musel vzniknúť teraz, keď svetom vládne Samarin syndróm. A možno by film stačilo len ukončiť pred "kruhovitým" finále. Hlavne kôli Jennifer Conelly odporúčam... Zaujímavé je, že poviedková predloha funguje hlavne vďaka vyhýbaniu sa klišé. Kniha potvrdila moje presvedčenie, že film mohol fungovať bez tlačenia na hororovú pílu... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film si ma hneď na začiatku získal celou tou bezútešnou atmosférou malých zaprdených nájomných bytov na Roosveltovom ostrove a snahou Dahlie o nový lepší život so svojim dieťaťom. Ako to všetko dopadlo je však iná vec, v druhej polovici film bohužial začal skĺzavať do priemernosti a nudy. Rozhodne nedoporučujem neplavcom. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • V únoru 2013 bylo v jistém losangeleském hotelu nalezeno mrtvé tělo 21leté dívky ve vodní nádrži na střeše budovy více než dva týdny poté, co si hosté stěžovali na divnou chuť a zabarvení vody. Hotel se jmenuje Cecil, podobně jako jméno dcery hlavní hrdinky příběhu, a má temnou minulost, neboť uvnitř jeho zdí řádili dva sérioví vrazi a zemřelo zde mnoho lidí. U poslední oběti - Elisy Lam - existuje husí kůži nahánějící záznam (poslední, kdy byla viděna živá) z kamery ve výtahu, který odmítl fungovat, podobně jako ve filmu, a v němž dívka komunikuje s někým nebo něčím neviděným. (kriplozoik)
  • Jennifer Connellyová často natáčela scény v ledové vodě. Vymohla si proto, že bude mít stále k dispozici vanu s horkou vodou. (Mahalik)
  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama