Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (263)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě to vcelku bavilo a ačkoliv jsem první díl neviděl, věřím, že tohle dopadlo o dost hůř. Ono se není co divit, když tam Zorro půlku filmu řeší rodinné problémy, rozvod, a podobně. Ale akce je poctivá a je tam i dost vtipných momentů. Banderas se prostě pro Zorra narodil. Jako dobrodružství je to průměrné, jako akční taky a jako drama velice nadprůměrné. Výprava a kostýmy jsou skvělé a já jsem se výborně bavil. Jen to mohlo dopadnout o něco lépe, co se týče akce a méně rodinných věcí. Jinak k tomu nic nemám. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to vůbec nebyl propadák, jak jsem očekával. Myslel jsem, že téma Zorra bylo zábavným a svižným prvním dílem vyčerpáno a dvojka už bude jen nesnesitelné nastavování kaše. Naštěstí se tak neděje, zábavných scének je stále dost a hlavní záporáci se povedli - hlavně až bondovský plešoun se svým sekáčkem. Nenáročná zábava, která není žádný zázrak, ale neurazí ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že Legenda o Zorrovi mě velice zklamala a to hned z několika důvodů: vytratila se originalita prvního dílu, humor se zde hladá pouze s obtížemi a snaha rádoby vtipných scén, vyvolává spíše mírný škleb v koutku. Příběh mě ničím nijak zvlášť nezaujal, nudné vyprávění a zakomponování synátora Zorra, ohraná písnička. A taky se ze Zorra stal tak trochu nepřemožitelný Spiderman, jump jsem jump tam :( což filmu taky zrovna nepřidá. Jediné proč tomu dávám 2* je fakt, že to asi jinak natočit moc nešlo... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie po siedmych rokoch bolo nemastné, neslané. Opäť nechápem prečo tu nie je v popise aj komédia, keďže tu na mňa bolo viac srandy ako westernového štýlu. Ako tak som sa zabavil, nuda to nebola, ale ten príbeh bol troška pritiahnutý za vlasy. Koniec je trocha pripodobnený veľkofilmom, je to film pre fanúšikov Banderasa ku ktorým nepatrím. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol perfektný, ale v druhom sa nepochopiteľne zmenil štýl, ktorý už toľko neťahá. Za písacím stolom Orci a Kurtzman vymenili Elliota a Rossia a je to cítiť, pretože druhý Zorro zíva príbehovou prázdnotou a nezáživnosťou. Čo je však horšie niekto dostal nápad, aby sa sem pridal malý fagan, niečo na spôsob Indiana a Chrám skazy. Hmm, že by ujo Spielberg ? (a záverečné finále na vlaku tiež ako keby okopírovali s Indyho krížovej výpravy). Chápem, že tvorcovia chceli upevniť v akčnejšom merítku vzťah otec / syn, ale bolo to fakt otravné. Ani medzi Antoniom a Catherinou to už toľko neiskrí a každý sa vydáva na svoju misiu. Veľké plus je aspoň návrat režiséra, ktorý ma akčné scény stále v malíčku a tak isto dobre mu sekundoval aj James Horner. Sklamanie, ale stále sa na to dobre pozerá. Obľúbený soundtrack: Stolen Votes, The Train. 65% - 3* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Zorrova hřebce ve filmu představuje 11 různých černých koní. (EMMY)
  • Málokdo ví, že původně měl první díl režírovat Robert Rodriguez, ale producenti nebyli příliš nadšení jím připravovanou, o mnoho násilnější verzí, která by určitě byla mládeži nedostupná. (imro)
  • První díl si v US kinech vybojoval slušný výdělek (93 milionů) v létě 1998 navzdory tomu, že se zároveň promítaly také trháky Smrtonostná zbraň 4, Armageddon a Zachraňte vojína Ryana. Producenti ve snaze vytlouct ze svého franchise co nejvíce proto přesunuli premiéru sequelu až na „nudnou“ podzimní sezónu. (imro)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama