Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guvernér Rafael Montero se pokouší dopadnout svého úhlavního nepřítele, tajemného maskovaného mstitele Zorra. Chce popravit tři rolníky, aby ho vlákal do pasti. Zorrovi se však podaří muže zachránit a z léčky uniknout s pomocí dvou malých chlapců, Alejandra a Joaquina Murrietových, kterým daruje svůj přívěsek. Unavený a stárnoucí muž, ve skutečnosti spořádaný don Diego de la Vega, se vrací domů. Je přepaden Monterem, jeho milovaná žena zabita, on uvězněn a jeho malá dcera Elena odvlečena do Španělska. O dvacet let později se Montero vrátí jako vládce. Marně mezi vězni pátrá po Zorrovi, kterému se podařilo uniknout. Diego v jeho dceři poznává své milované dítě a podle přívěsku najde i dávného zachránce Alejandra. Nabídne mu výcvik a ve svém úkrytu ho naučí šermu a sebeovládání. Divoký, prchlivý bandita se mění v elegantního muže. V Zorrově masce ukradne z kasáren nezkrotného hřebce a setká se přitom s Elenou, která se do něj zamiluje. Diego s Alejandrem proniknou na oslavu Monterova návratu a mladíkovi se podaří vetřít do guvernérovy přízně. Je pozván na schůzi šlechty, na které vyslechne Monterův plán na vytvoření nezávislé kalifornské republiky. Dozví se i o jeho zdroji bohatství - dolu, v němž stovky otroků těží zlato. Guvernér si uvědomuje, že kdyby vyšel najevo podvod, kterým se chce zmocnit území k vytvoření republiky, byl by to jeho konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočená filmová záležitost o legendárním hrdinovi v černém, která nabízí v jistých místech tuctový děj, ale na druhou stranu zase hvězdné a sympatické herecké obsazení. Ikdyž je už od začátku tak nějak jasné, jak to nejspíš dopadne, tak i přesto se mi právě závěrečných dvacet minut opravdu líbilo. Zkrátka v rámci možností a žánru jde o lehce nadprůměrný film, který nepostrádá akci, napětí, romantiku a také spoustu klišé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si to pustil znova a som z toho rovnako ohúreny ako ked som to prvykrat videl v kine. Ani neviem kde zacat. Proste je to po kazdej stranke dokonale odvedene remeslo. Spickova zapletka, ktora sa neboji ani temnejsich tonov. Dokonalý casting: Banderas sa snad pre tuto ulohu narodil, v tej dobe neopozerana nadherna Catherine Zeta-Jones a chemia medzi nimi by sa dala krajat. Skvely ustredny zaporak, ktory nie je jednorozmerny bezcitny parchant, na to tu ma odporneho poskoku ktoremu od prvej sekundy prajete smrt. Ale najväcsim plusom je Hopkins ako pôvodny Zorro a Banderasov mentor, ktory dodal filmu poriadny kus tragiky. Podme dalej k technickej stranke. Zacneme nadhernym soundtrackom od Hornera. Akcne sceny su uchvatne. Kopa starych dobrych kaskaderskych kuskov, ktore su dokonale prehladne natocene. Nie ako ten dnesny neprehladny gulas pri ktorom sa striha ako o zivot. Prave naopak kamera vam dopraje si vsetku akciu do sytosti vychutnat. Miestami je na PG-13 rating dost brutalna a aj nejakej tej krvi sa dockame. A aby cas ani na chvilu nezacali tie sermovacky nudit, tak su okorenene roztomilými vtipmi, takze je to po cely cas zabava. Az mi bolo na konci luto, ze dnes sa takto spickovo prevedena komercia uz netoci. A pritom to nie je tak stary film. Za mna teda absolutne spokojnych 10/10 a miestne nizke hodnotenie beriem ako chybu systemu. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zorro, maskovaný ochránce nevinných, právě překazil guvernérovi Monterovi potěšení z popravy několika náhodně vybraných lidí a rychle se převlékl do kůže Dona Diega de la Vegy. Zorrem dlouhá léta zesměšňovaný Montero však konečně pochopil, čí tvář se skrývá pod maskou a přišel si vyřídit účty. Následkem tohoto účtování je mrtvá manželka, násilně adoptovaná dcera a Diegova doživotní rekreace v podzemní kobce. Montero se umí za svou dobře odvedenou práci chlapsky poplácat po zádech, ale vzápětí musí opustit slunnou Kalifornii. Po mnoha letech se Montero vrací a s překvapením se seznamuje s novější verzí populárního hrdiny, který prudí mocné úplně stejně, jako dříve Don Diego. Vzhůru za pomstou! ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu celkom drahý film so skvelým hereckým obsadením. Sedím a píšem komentár na tento film a vpozadí je počuť skvelá hudba,práve z tohto filmu. Antonio Banderas je Zorro, presne taký, akého som si vždy predstavoval a vo svojom detstve mal veľmi rád. Taktiež stojí za to nádherná Catherine Zeta-Jones. Anthony Hopkins tradične dobrý a Tony Amendola, známy ako Jafa Bre'tak zo seriálu StarGate-SG-1 si tu strihol menšiu rolu záporáka. Herecké obsadenie ako je vidno funguje a je hviezdne obsadené. Akcia je svižná a poctivá, taktiež sa film na nič nehrá a je príjemné sledovať tento dobrodrúžny film. Pre mňa osobne výborná oddychovka a preto pekné 4* si odo mňa tento film bez váhania zaslúži. /80%/ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sek sek sek a máte z toho velké Z. Z jako Zorro. Z jako "zase"?? Z jako "zatraceně safra pajzl". Zorro, takový zámořský Robin Hood, je přesně látka pro Amíky. Spousta patosu a příležitost vyzkoušet si zaběhnuté žánrové postupy a Campbell to splnil do puntíku - takže nevidím důvod, proč věnovat filmu minimální pozornost. Tak jo, jeden tu je - TA ženská, ale jinak nic :) Ale to je vlastně jen smrdutá vypočítavost tvůrců, takže další mínus. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama