Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (263)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel se druhý díl prvnímu vyrovnat nemůže ani omylem. Spíše jde o krkolomnou a značně provařenou akční jízdu, než o plnohodnotný dobrodružný film. Herci jsou fajn (obrovské mínus je samozřejmě neúčast Hopkinse a dalších tahounů z prvního dílu), scénář je jedna velká ulítlost a slepení všech smyslů i nesmyslů, které scénáristé za těch sedm let dokázali vyplodit. Hornerova hudba je velice podobná prvnímu dílu, aneb sázka na jistotu. Akce je špičkově natočená, leč by se leckdy dala nazvat spíše cirkusovm vystoupením. Z nostalgie a lásky k prvnímu dílu 3 a 1/2. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hlavními postavami jsou Alejandro de la Vega alias Zorro mystitel, jak jinak,a jeho krásná žena Elena. Žijí spolu rodinným životem, ale Alejandro se odmítá vzdát svého druhého života. Ela není zrovna nadšena manželovým rozhodnutím. Mezi manželi dochází k výrazným rozepřím. Kromě toho, že řeší své manželství, dochází u nich i ke škádlení a provokacím, kdy si do sebe rádi rýpnou. To je humorná složka a odlehčení dobrodružného příběhu. Opět tu máme i boj za spravedlnost, který nesmí chybět. Některé akční scény jsou značně přehnané a nereálné, ale těch je jen velmi málo. Finální souboj na kordy měl být trošku více propracovanější. Nicméně, nudit se učitě nebudete, protože se dočkáte spousty výbuchů, honiček na koních, soubojů a dalších věcí, které k dobrodružným filmům patří. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě to vcelku bavilo a ačkoliv jsem první díl neviděl, věřím, že tohle dopadlo o dost hůř. Ono se není co divit, když tam Zorro půlku filmu řeší rodinné problémy, rozvod, a podobně. Ale akce je poctivá a je tam i dost vtipných momentů. Banderas se prostě pro Zorra narodil. Jako dobrodružství je to průměrné, jako akční taky a jako drama velice nadprůměrné. Výprava a kostýmy jsou skvělé a já jsem se výborně bavil. Jen to mohlo dopadnout o něco lépe, co se týče akce a méně rodinných věcí. Jinak k tomu nic nemám. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie po siedmych rokoch bolo nemastné, neslané. Opäť nechápem prečo tu nie je v popise aj komédia, keďže tu na mňa bolo viac srandy ako westernového štýlu. Ako tak som sa zabavil, nuda to nebola, ale ten príbeh bol troška pritiahnutý za vlasy. Koniec je trocha pripodobnený veľkofilmom, je to film pre fanúšikov Banderasa ku ktorým nepatrím. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že Legenda o Zorrovi mě velice zklamala a to hned z několika důvodů: vytratila se originalita prvního dílu, humor se zde hladá pouze s obtížemi a snaha rádoby vtipných scén, vyvolává spíše mírný škleb v koutku. Příběh mě ničím nijak zvlášť nezaujal, nudné vyprávění a zakomponování synátora Zorra, ohraná písnička. A taky se ze Zorra stal tak trochu nepřemožitelný Spiderman, jump jsem jump tam :( což filmu taky zrovna nepřidá. Jediné proč tomu dávám 2* je fakt, že to asi jinak natočit moc nešlo... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • 80-milionová produkce opět vznikla pod producentským dohledem Stevena Spielberga a se stejným štábem. Výměna se odehrála na scénáristickém postu, neboť autory původního scénáře s názvem „Zorro Unmasked“ jsou Ted Elliot a Terry Rossio (Piráti z Karibiku), kteří napsali první díl Zorra, ale do titulků se nedostali. (imro)
  • Zorro se na stránkách knih objevil poprvé v roce, kdy ho do boje za chudé vesničany vyslal Johnston McCully. Od té doby pokračovala jeho pouť kiny, TV sériemi, komiksy a dalšími jinými nosiči. Inspiraci v Zorrovi přiznává i tvůrce Batmana Bob Kane. (imro)
  • Zorro znamená ve španělštině „liška“. (imro)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama