Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Drama dobré, nenucené. Dokonce i přes jasně řečenou pointu a mírně přehrávající a nepochybně neoscarovou Halle Berry. Jeden z nejvíce přeceňovaných kousků vůbec? Možná... ale určitě ne jeden z nejhorších. A i když si ta Berry Osara nezasloužila, špatný výkon rovněž nepodala, stejně jako ostatní ostatní. Kdo od toho čeká jedinečné dílo, má ale zřejmě problém. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vďačná filmová otázka, keď sa k tomu navyše podarí ju dobre spracovať, dostáva divák takýto príjemný filmík. Je to všetko jedna veľká náhoda, ale scenár nepustí. Veľmi trefne ale hlavne reálne zachytené pretransformovanie od nenávisti k láske. Sčasti monotónne plynutie počas celého filmu vyrovnáva pár dosť dobrých, surových zvratov v deji a Halle to zahrala pôvabne. Teda nielen zahrala :). 90%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Asche & Spencer a Chris Beaty : 1. Opening Title ,2. Close Thirteen ,3. Night Into Day ,4. Resignation ,5. Paying Respects ,6. Tyrell ,7. I Needed You ,8. Hank's Transition ,9. I Don't Want To Go Out Like This ,10. Hit and Run ,11. Under the Stars ,12. End Title ,13. I'm Your Man - The Jayhawks , ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Moje očakávania boli zrejme až priveľké, ale tento film ma vôbec neoslovil tak, ako by som čakal - úvodná atmosferická scéna s ležiacim Thortonom a ventilátorom ma pekne navnadila, no jediné, s čím som bol po záverečných titulkoch spokojný, bolo práve to celkové spracovanie filmu - dej i postavy sa mi zdali až príliš čierno-biele, a to doslova... Každopádne to zmáknem ešte raz, aby som Plesu príšer náhodou nekrivdil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Maximálně minimalistický a zároveň naprosto strhující film, který diváka odzbrojí svou absencí sentimentálního kabátku, svou neuvěřitelnou syrovostí a emociální nabušeností. Thornton jasně na Oscara, avšak i Halle Herry je fantastická. Rasová problematika zde hraje spíše vedlejší housle. Příjemně a hlavně nenásilně však hýbe s dějovou linkou. Hlavní středobod filmu je ovšem dechberoucím způsobem vykreslený křehký vztah osamělé Leticie a Hanka. Jeden z nejintimnějších a nejosobnějších filmů. Film tvrdý jako skála a přitom jemný jako samet. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Muž, který dá Leticii příkaz o opuštění prostranství, je vedoucí výpravy Robert Ortiz. (Othello)
  • Ve filmu se promítla i Thorntonova fobie, kdy nesnáší starý a antický nábytek. Hlavní postava tudíž nenávidí kovové příbory a musí jíst pouze umělohmotnými. (Elisebah)

Reklama

Reklama