Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Filozoficky slabý odvar například GitS, avšak po stránce akční rozhodně působivá jízda v podání Duen v power obleku i bez něj. Nosný příběh není nijak úžasný, trochu klišovitý a zakončený bez špetky překvapení, ale přídavek v podobě jemně nastíněné love-story dává do budoucích dílů zajímavé možnosti. Je také škoda, že animace jde jiným směrem než bych chtěl a musel jsem si docela dlouho zvykat (a popravdě asi ani úplně nezvykl). Svět Appleseedu má své mouchy, ale také potenciál, který je zatím nevyužit. Kdo má rád akci, bude spokojen. Těžké rozhodování mezi a 3 a 4 hvězdičkami bylo nakonec převáženo dolů, prozatím. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stranke sice nic originalne, ale zato zabavne. Co sa tyka vizualu, aj ked mozem povedat ze je skvely, uplne na 100% mi nesadol. Po tejto stranke sa mi viac pacil napr taky Sky blue. Znova sak musim vyzdvihnut fantasticky dizajn ci uz mesta, alebo roznych mechanicky cyborgov a pod. V tomto Japonsko nema konkurenciu. (7/10) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to ti Japonci dělají schválně, že při dnešním vývoji animace mají pořád kreslené postavičky. Každopádně velmi dobře animované prostředí a v něm tyto kreslené postavičky na mě působí velmi realisticky. Já vím, že to je film plný kyborgů a bioroidů, ale po celou dobu prostě věříte, že to tak je, že se to klidně může stát...Film vás celého pohltí do sebe a nepustí dokud není konec. 4,5* ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Animácia bola stridavo geniálna a úbohá, niektoré zábery, a nebolo ich málo, boli doslova umelé. Príbeh prvých 30 minút ani nebol, len som sa znudene pozeral a dúfal som, že niečo príde. Neskôr bola naznačená časť príbehu, ktorá ma aj tak nejak nezaujala. Až pred koncom sa prerozprával celý príbeh, ktorý už bol naozaj o niečom. To je pre mňa dosť málo. A to ešte spomeniem cyborga, ktorý nemal ľudskú hlavu a po tom čo ho prestrielali žačal kašlať (človek by kašlal krv keby sa mu dostala do dýchacích ciest). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama