Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovníku filmů z Divokého Západu, který zároveň chladně přijímá ty největší klasiky jako Leone a Wayne, je pro kovboje velmi těžké, aby se mi trefili do noty. Ovšem pokud zamíří skutečně správným směrem, mé nadšení z filmového zážitku bývá obrovské! A Rivalům se to povedlo na výbornou. Odlehčený western s absolutně šíleným, ale geniálním obsazením mě prostě okouzlil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Revolver.. Meč.. Smrt je jen smrt.." Druhý biják, v němž se sešly dvě velké star, na první pohled dost nečekaně, totiž převážně mlčenliví hrdinové Bronson s Delonem.. Nutno přiznat, že tahle inspirace Tenkrát na východě i po těch letech platí za nesmírně zábavný a převážně i zdařilý a funkční filmový hybrid.. Klasik Terence Young stvořil další jedinečný kus, ačkoli označení westernová roadmovie by tomu na papíře zrovna dvakrát nenasvědčovalo.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně neobvyklý western, který ale dokáže chytnout, pobavit a 130 minut nenudit a to je z mé strany hodně neobvyklé, protože u westernů já většinou dlouho nevydržím. Jenže sledovat Charlese Bronsona spolu se samurajem Toshirô Mifune určitě stojí za to. Do toho se připočte stará francouzská garda v podání Alaina Delona a nemůžu být jinak než spokojený. Sice na tomto filmu co se příběhu týče není nic zvláštního, ale představíte si tyhle tři herce v jednom filmu a hned Vás to musí zarazit, mě teda zarazilo a nakonec také překvapilo, jak dobrý film se z toho nakonec vyklubal. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dozvedel, že moje obľúbené Vtedy na východe je vlastne drzá kópia tejto klasiky, akurát katanou švihajúceho Mifuneho nahradil kungfujúci Jackie a hláškujúceho Bronsona hláškujúci Wilson. To sú mi veci. Krvavé slnko je solídne natočená, výborne zahraná (Bronson a Mifune sú skvelá dvojica a Delon je prekvapivo hnusný záporák) a obstojne odsýpajúca divokozápadná road-movie. Celý film som koketoval dokonca až s 5 hviezdičkami, ale zážitok mi pokazili tí fakt stupídni "parochňoví" Indiáni v závere. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jedna velká záhada mého dětství je vyřešena. Když jsem byla hodně maličké děťátko, kterému rodiče skoro nedovolovali dívat se na televizi, aby z ní nezblblo a vnímalo ty správné životní hodnoty, hlídávala mě občas babička, která mě přirozeně nechávala zírat na cokoliv, co jsem si zamanula. A z těchto dob mi zůstala letmá vzpomínka na western se samuraji, kde "na konci visí na sloupu ten meč". To byly jediné vědomé informace, které mi zůstaly. Podvědomí, to už je jiná. Myslím, že mi to hodně pošramotilo psychosociální vývoj a nakazilo mě to představou, že chlapi se dělí na tři skupiny: (SPOILER) všiváci, žertující všiváci a ti čestní, kteří se pro život nehodí a musí zemřít (KONEC SPOILERU). Dnes jsem tedy film našla a mohla ho porovnat se svojí dětskou vzpomínkou, je samozřejmě jiný, než si ho pamatuji, ale pořád si ho cením mnohem víc, než například Tenkrát na západě. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)

Reklama

Reklama