Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem s tím měl trochu problém, jakmile se ale Valachi rozpovídal, tak to nabralo spád a začalo mě to hrozně bavit. Kdybych tomu měl něco vytknout, tak snad jen to, že mi Bronson připadá moc americkej, než aby se mohl stát pevnou součástí italské Cosa Nostry, a taky mi dělalo opravdu problém přistoupit na hru, že je mu - starýmu, vrásčitýmu dědkovi - 26 let (měl se narodit v roce 1903 a první vzpomínky pocházely z roku 1929). Ale děj a zpracování to přebily. Scéna s Gapem, kterej se nejdřív bojí, že ho jeho starej kámoš oddělá, aby nakonec bez ptáka prosil, aby mu někdo zasadil ránu z milosti, byla neskutečná a řadím ji do svého soukromého zlatého fondu toho nejlepšího, co jsem kdy ve filmech viděl. Tomu filmu je 41 let, ale úžasně funguje a zřejmě vždycky bude. Super! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prakticky bez vážnejšieho dôvodu som si opakovane pozrel zdramatizovaný kus histórie zločineckej organizácie. Vecne mi nepriniesol nič nové, akurát som si nepamätal všetky mená, časovú a vecnú nadväznosť. A tak jediné, čo ma prekvapilo, bol mimoriadne nepresvedčivý výkon Charlesa Bronsona, o ktorom začínam byť presvedčený, že zvládne iba úlohy šité na telo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky a víc ani ťuk. A nejspíš je to tím, že podobné mafiánské kousky jsem viděl a byli tisíckrát lepší. Charles Bronson mě také moc nepřesvědčil. Navíc ani dabing tomuto filmu úplně nehraje do karet. Jediná sranda jsou ty automobilové honičky, které jak kdyby vzešly z kdejaké francouzské kriminálky sedmdesátých let, jen s tím rozdílem, že se po Paříži neprohání Citroeni, Yuga a Renaulti, ale po New Yorku se prohání Hispano Suizy a jiný krasavice. Ty smyky na štěrku s nimi pak vypadají trošku naivně. Dneska by si to už nikdo nedovolil :-) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nechtěli pravdu, ale gangsterskou historku. Toto Bronsonovo povzdechnutí na konci bohužel přesně vystihuje tento film, který neví zda být bulvárem či seriózním pohledem na Cosa Nostru. Ovšem oproti mytologickému Kmotrovi Maria Puza je tu naštěstí mnohem více cynismu (Venturova patetická řeč o přátelství) a odpudivého násilí (nikoli estetizovaného). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Je to velmi pěkně a precizně natočený film dle skutečných událostí, ale bohužel taky s jednou výraznou a nepřehlédnutelnou vadou na kráse v podobě výkonu představitele hlavní role. Nepočítal jsem s tím, že by mě mohl Charles Bronson projednou výjimečně nadchnout, ale tedy úpřimně, tak slabý a nepřesvědčivý výkon jsem od herce takhle zvučného jména rovněž neočekával. Alespoň Lino Ventura ve vedlejší roli nezklamal a své netradiční herecké příležitosti v podobě ztvárnění reálné negativní postavy ze světa organizovaného zločinu se chopil výtečně. Snímek ale v první řadě potěší skutečné milovníky mafiánských a gangsterských filmů a nepatříte-li mezi ně, zřejmě vám zůstanou osud a činnost gangstera Joe Valachiho v Bronsonově podání trochu ukradeny... stejně jako mně. Říkám si škoda, protože historická výprava, celkové pojetí, ale do jisté míry i ty rozehrané otázky rodiny, přátelství, ochrany a přísahy mlčení v mafiánských kruzích zde dokázaly upoutat mou pozornost. Ani ke Coppolovu Kmotrovi ze stejného roku nemám žádný vášnivý vztah, jaký bych možná měl coby filmový nadšenec mít, ale určitě mě obsahově a nakonec i filmařsky dokázal zaujmout o nějaký ten stupínek výš. Taky proto zde zaokruhluji své hodnocení níže. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Při noční projiždce městem za plného provozu jsou kromě dobových automobilů z 30. let jasně vidět i běžné automobily, které bylo možné potkat na silnicích v roce 1972. (Saur.us)
  • Film se natáčel v New Yorku a ve studiích De Laurentiis v Římě. Natáčení začalo 20. března 1972. Scénář filmu vycházel z knihy „The Valachi Papers“ od Petera Maase, která je autobiografickou zpovědí Joea Valachiho (Charles Bronson). (classic)
  • Natáčení probíhalo v New York City a dále v Římě a v římském De Laurentiis Studio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama