Reklama

Reklama

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $22,991,379Tržby Celosvetovo $30,526,509 ║ Film ako stvorení pre stávkarov(občas som sa cítil ako ryba vo vode), ostatný čo moc k tomuto neduhu neprivoňali to asi moc nemusí baviť sledovať ako sa hlavný hrdina príbehu postupne prepadá vo svojom spočiatku triumfom talente hádať víťazov zápasov, až takmer skončí úplne na samom dne. Rene Russo dosť kazí svojím výzorom tento film, ináč by som to bral ako stráviteľný priemer ale za každým keď ukázali tu jej kamennú tvár sa mi ten film o riadny kus zhnusil, už by mala isť fakt do dôchodku, horko ťažko som ju prekusol v Smrtonosnej zbrani. /40%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem odolával, vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu a pak mě to naprosto semlelo. Al Pacino a Matthew McConaughey je tak fantastická dvojka, že jsem to dlouho neviděl, užíval jsem si každou minutu a zajímalo mě, co se z toho nakonec vyvrbí. A Rene Russo tu má tu nejlepší roli, v jaké jsem ji doposud viděl. Ani po několika dnech nemám slov. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

O sázení bych mohl mluvit dlouhé hodiny a tak jsem ocenil nápad, udělat film o tomto atraktivním tématu, bohužel pro mě ne až v tak atraktivním balení. Herecký polobůh Al Pacino (opět) válcuje své herecké kolegy ať už jde o přetvářku, lhaní, manipulování s lidmi nebo projev lítosti, a je tak jedním výrazným pozitivem. Příběh ale moc nápadů nepobral, vyložená nuda to ale taky není a tak jsem z toho trochu na rozpacích. Neškodná věc na jedno použití, ale nic víc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ve své typicky expresivní, rétoricky nesmírně namakané roli vychytralého majitele sázkové kanceláře vás strhne a pohltí svým charizmatem a strhujícím klamáním tělem. A že je to celé predvídatelné už od poloviny tomu velmi rádi odpustíte. Když totiž máte na plátně dva hlavní mužské protagonisty a sledujete jejich dialogové pasáže, které jsou výtečně napsané a osobitě zahrané, nemáte vůbec pojem o čase. A ačkoliv je tam x věcí navíc a během let to ztratilo lesk novoty a hi-tech, na kterou tenhle film svého času hodně sázel, nelze mu upřít jisté kvality a zajímavé zpracovaní atypického tématu pro film. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film s výborným hereckým obsazením, kde si nejdříve myslíme, že půjde o osudy M. McConaugheyho. Ve skutečnosti je ale film o osobním dramatu postavy Al Pacina. Ten jako majitel sázkařského impéria kontaktuje Matthewa, který po zranění již šestým rokem nehraje NFL. V lize se ale vyzná, zná hráče, hřiště, zákonitosti. Dostane u Ala výborně placenou práci tipovacího poradce. Daří se a Matthew se ihned stává Alovým miláčkem, který se s ním dělí o hodně věcí ze svého soukromého života. Problémy nastanou v momentě, kdy se dařit přestane. Ve filmu je jako lahůdka sledovat mentorský styl Al Pacina, za kterého mluví zkušenost a smysl a cit pro život a byznys (podobnost s filmem "Donnie Brasco"). Své osobní problémy však má i on a je třeba je řešit i za cenu oběti přátelství. Drama, které by člověk měl vidět. Už kvůli výstavního hereckého obsazení. PS: Pravdivá věta: My spolu máme společné to, že když jdeme vsadit, už víme, že prohrajeme. Něco nás nutí prohrávat a pro ten pocit žijeme. - Gambleři by se mohli zamyslet. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečného příběhu Brandona Linka, který používal pseudonym Mike Anthony. Ve filmu jsou jména změněna na Brandon Lang a John Anthony. Skutečný Brandon Link se dokonce ve filmu objeví, jeho role je označena jako "Muž, který zdraví Brandona". (novoten)
  • V čase premiéry filmu bolo číslo do Walterovej televíznej šou (1 800 BET ON IT) skutočne používaným kontaktom poradenskej kancelárie športových tipov. (U_S_O)
  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno