Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Robinovi z Loxley středověcí exekutoři postavili hrad na kolečka, odvezli mu ho do skladu a na místě zanechali pouze základy a sluhu Mrkáče, který si právě na WC četl Playboye pro nevidomé. Robin se vydává na cestu za pomstou, při které ho čekají důmyslné léčky šerifa z Rottinghamu, lukostřelecká soutěž zakončená podrobným prozkoumáním scénáře i důmyslný Marianin pás cudnosti, na který je i zbojníkův mozek krátký. Robin však může být klidný, neboť jeho život záleží na postřehu slepého Mrkáče, který vše sleduje bystrým pohledem z vyvýšeného stanoviště. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Milovaná parodie, u které jsem při prvním shlédnutí málem umřela smíchy...a při druhém vlastně taky. Kvůli ní už řadu let nejsem schopna dívat se na jakéhokoli Robina Hooda s vážnou tváří. Kupodivu mi tu ani nevadí český dabing, který dal vzniknout slovním hříčkám, jaké v angličtině nejsou možné. Bohužel i pár hlášek zabil, takže doporučuji pustit si jak originál, tak i dabing. K udělení 5* mi brání občasná přepálenost v přehrávání postav, ale i přes drobné nešvary je to ukázková parodie. A garantuji vám jednu věc - na postavu Mrkala jen tak nezapomenete. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kokotina jak prase, ale místy vcelku zábavná. Vůbec mi nevadilo, že Robina Hooda pojali jinak – do toho jsem taky šel, jen mi místy vadila až neuvěřitelná trapnost některých skečů – jsem se až styděl za samotné tvůrce. Našla se tu ale i celá řada srandovních momentů – zvláště pak pás cudnosti a sbíječka + slepý sluha (ten típek byl nejlepší na celém filmu). Na hercích bylo vidět, že se bavili – já to pojal jako oddechovku před obědem a svůj účel to splnilo. Že bych to musel někomu doporučovat, to asi ne, ale ztráta času to taky není. Asi nejvíc mě bohužel iritovaly ty zpívající sekvence – to byla hrůza. Amy Yasbeck  byla ale pěkná ženská, to se mu uznat. I za ní dám nakonec o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Šedý průměr 50%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

No nesmál jsem se. Důvod to má jediný. Ne, nejsou to nevtipné vtipy, dost vtipů bylo povedených a měly zaděláno na to, abych vybuchl smíchy, nebo se alespoň nahlas řechtal. Co je tedy za problém? Ten film se prostě SMĚJE VLASTNÍM VTIPŮM. Někdy úplně doslova. Většina vtipů je doprovázena pitvořením, rozpustilým hudebním doprovodem, prostě takovým tím způsobem jako když pro velmi malé děti hrajete besídku a dáváte jim všemi způsoby najevo, že se jedná o vtip, aby se tedy smály. Jeden příklad za všechny - Robin bojuje s Malým Johnem s velkými klacky a postupně se jim ulamují, až jim oběma zbydou kratičké kousky, se kterými už nejde šermovat a tak si jen navzájem klepají po prstech. A Robin se u toho směje. Vím zcela jistě, že když by se u toho Cary Elwes tvářil smrtelně vážně a do toho hrála opravdu vážná dramatická hudba, řezal bych se na celé kolo. Takto zabitých vtipů je tam hromada, což by možná nevadilo v komedii, ale v parodii by to být nemělo. Stačí si vzpomenout na Franka Drebina, zápasícího v koupelně s vrahem (zubní kartáček + fén) a jejich vážné tváře. Hned jak jsem si to na youtube pustil, vyprskl jsem smíchy. Když vezmu Spaceballs, které jsou od stejného režiséra, tam to podávání funguje správně, tak proč je Robin Hood dělaný takhle? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)

Reklama

Reklama