Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jiné Brooksovy parodie, ale pořád docela sranda, která si tentokrát bere na paškál legendu o Robinu Hoodovi a její dvě neznámnější filmová zpracování s Kevinem Costnerem a Erollem Flynnem. Nicméně se objeví i podařené narážky na jiné filmy jako třeba Kmotr nebo Dirty Harry (ve filmu jako Dirty Ezio) nebo Sever proti Jihu - Will Scarlet O'Hara. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nevim, ale myslim si, že tahle parodie na Costnerova Robina Hooda je co se kvalit týče na stejné úrovni jako samotný Costnerův film. Nebo jako samozřejmě je to o něco slabší, ale opravdu o hodně, hodně málo. Tenhle film obsahuje řadu opravdu nehorázně vtipných scén, kterým se nejde negebit a je škoda, že Cary Elwes se od té doby v moc filmech neobjevil, protože zde ukázal, že je opravdu velký komik. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický případ bláznivé parodie, v níž se střídají ty opravdu jedinečné chvilky s těmi trochu slabšími. Ale protože trapné vtipy tam skoro žádné nebyly, protože Mel Brooks tu opět ztvárnil jednu ze svých nezapomenutelných postav a protože při parodování Kmotra jsem se musel smát bez přestání, dostává film zasloužené 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

vím že jsem to viděl. dokonce si pamatuju, že ten černoch se jmenoval hepčík a všichni mu přáli nazdraví. nejvíc mi ale utkvěla v hlavě role Mela Brookse, cestujícího prodejce obřízek, který má takovou malou gilotýnku. nevím proč, ale ještě dnes mám při pohledu na guillotinu špatný pocit. ale kromě tohohle si vůbec nepamatuju, o čem to bylo. a to se mi nestává ani po deseti letech. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech je Mel Brooks akýkoľvek kultový tvorca, tento film sa mu nevydaril. Je to asi také vtipné ako úvodná sekvencia: áno nápad "Ty hajzel Mel Brooks" je dobrý, ale je to zle nastrihané, nevtipne nakrútené a neskutočne dlhé - a ku konci aj trápne. V tomto duchu sa nesie celý film. Herci sú slabí a scenár je obdobnej kvality. Tento film ani z 1/8 nedosahuje kvality paródií od ZAZ. Nakoniec dávam nadhodnotených 40% len kvôli dvom veciam: kvôli scéne za plátnom a kvôli krásnej Marianne (hlavne kúpeľová scéna je super!). Nevidím absolútne žiaden dôvod, aby ste sledovali tento film. Radšej si znova pozrite Hot Shots! I tisíce pozeranie Hot Shots! je zábavnejšie ako toto. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)
  • Ve scéně, kdy se šerif (Roger Rees) ptá prince Jana (Richard Lewis) ve vaně na jeho pihu, je narážka na jiný film Mela Brookse, a to Mladý Frankenstein (1974). Konkrétně na měnící se polohu hrbu Igora; stejně tak i scéna, kdy poté, co šerif nechá zatknout Robina, mu později pokyne: „Walk this way.“ (uncass)
  • V Robinově proslovu k vesničanům najdete dva odkazy na Churchillovi věty, které říkal vojákům v druhé světové válce. Jsou to "We shall fight them on the beaches" a "Never was so much owed by so many to so few". (viperblade)

Reklama

Reklama