Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech jsem se nenudil! Řemeslně zdařile natočená duchařina čerpá z příběhů Bludného Holanďana či Mary Celeste. Nejlepší je samozřejmě úvodní scéna z tanečního sálu. Stačí jedno lano a všechno lítá, i co peří nemá. Likvidace posádky nepřináší sice nic nového, ale divák stejně touží jen po pěkných scénách smrti - jako třeba rozdrcení v obřím soukolí... Mladý Karl Urban a Emily Browningová z Řady nešťastných příhod... Zrezivělá loď připomíná spíše Vetřelce než Poseidon. A pak ty dušičky...Zámek hrůzy a jemu podobní...jo a šlapající Mudvayne s Not Falling! Viděno dvakrát..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se bavil u rádobyáčkového filmu se scénářem děravým jako řešeto. Rozhodně víc než u Sommersovy Chobotnice. O HODNĚ víc;) Hlavní zápletka se překvapivě vysvětlí, sice naprosto duchařsky šíleně, ale díky kabátu do jakého se to navléklo a díky sympatické hrdince přežitelně a přijatelně. Filmová hudba slušná, obzvlášť v pomalých pasážích, nicméně nevkus úvodních titulků a občasného řízného hardrocku nebo co to bylo, spolu s řadou malých logických nedostatků potopí Ghost Ship na 60%. Postavy netrousí žádné "zdrcující" hlášky jako v Chobotnici, jsou v podstatě nevýrazné, ale sakra, nechápu proč, ale líbilo se mi to i s tím koncem. Pohodová věc na kteroukoli roční a denní dobu, ale na žánrové škatule nedejte, bát se rozhodně nebudete. Jako horror Loď Duchů selhává, ale jako zábavka-rozprávka u mě vítězí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc originalniho, filmu s duchama je spousta, s duchama na lodi uz tolik ne, ale porad to jsou duchove. Pribeh neni uplne nejhorsi a hlavne tu je hodne slusna atmosfera. Herci nestoji za rec a hlavni duvod, proc se na tenhle film vzdy rad podivam, je tech par krvavejch a par nechutnejch scen, jiste, moc nich neni, ale i tak to stoji za to a pod 3* nepujdu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny ghost ship horor. Zo začiatku pôsobivá atmosféra, následne béčkarsky nenápaditá, predvídateľná vyvražďovačka. Ale to lano nemalo chybu (čo vytušil aj režisér a tak ho potom pre istotu ešte zopakoval). Takisto henriksenovský Gabriel Byrne ako nekompromisný kapitán bol OK. Ďalšie neambiciózne, ale možno o to zručnejšie nakrútené dieťa produkčnej dielničky Roberta Zemeckisa a Joela Silvera, Dark Castle Entertainment (13 DUCHOV, GOTHIKA). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velice otřepané a protřepané, už ta akční představovačka záchranného supertýmu (klasického složení akční vědkyně, morální černoch atd.) na začátku mě přivedla k poznání, jak se bude příběh vyvíjet dál, člověk sedí s blokem a odškrtává. I tak se dá občas nějaká ta atmosféra vymáčknout, ale zde nikolivěk. Velké finále divák spíš prozívá než prožívá, zpoza rohů místo bubáků vyskakují nechtěně vtipné dialogy a pointa mi připoměla vtip. - Pozoruje manžel manželku při dělání štrůdlu. Než manželka dá štrůdl na pekáč, uřízne oba konce. Když se manžel zeptá proč, řekne mu: "To jsem se naučila od maminky." Za nějaký čas jsou na návštěvě u tchyně a manžel tam pozoruje to samé. Zeptá se tchyně, proč uřezává ty konce. "Protože mám malej pekáč." - Viděli jsme to někde jinde, tak to tam dáme taky, i když vlastně nevíme proč. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve 42. minutě vytáhne Epps (Julianna Margulies) z kapsy zlatou cihlu a následně ji položí na pult, držíc ji shora jen prsty. Bankovní cihla je hladká a (při hustotě zlata přes 19 kg/dm3) váží víc než 12 kilogramů, nemohl by ji tedy takto držet. (aquacam)
  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 39. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama