Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený mariňák Shane Wolfe už má za sebou celou řadu náročných úkolů, tentokrát ho ale čeká zcela výjimečný úkol, a to zajištění bezpečí pěti dětí zavražděného bezpečnostního experta ministerstva obrany. Shane je postupně donucen vyměnit svůj arzenál zbraní a potápěčských kombinéz za plenky a jídlo pro děti. Kromě zločinců musí zkrotit mladou rebelku Zoe, zasmušilého čtrnáctiletého Setha, osmiletou fanynku bojových umění Lulu, tříletého Petera, o dva roky mladšího Tylera a v neposlední řadě jejich excentrickou rumunskou pečovatelku. Přestože jsou pro něj běžnou rutinou smrtelně nebezpečné mise, jeho představa o přežití v drsných podmínkách dostane reálnou podobu teprve v okamžiku, kdy je postaven tváří v tvář každodenním rodinným povinnostem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Není to nic originálního, ale trapnost a naivita v tomto filmu natolik převládá, že už to pomalu začalo být nepříjemné. V. Diesel by se měl držet akčních filmů a do tohoto se nepouštět - nevyplácí se to. Příběh primitivní a jasný po 20 minutách. Rodinka dost nesympatická, i když z dcery roste solidní kočka, ale to nic nemění. Klasický trapný konec, kdy všichni vše zvládli a přes prvotní averzi se do vojáka straně zamilovali, to fakt nee. Hloupé. Kdyby to alespoň něčím překvapilo. Ale ani to ne. Sympatická L. Graham se nám moc nepředvedla, bohužel. Na to byl tento film moc "rodinný". Smůla ale příště raději ne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Cloumaly mnou velké obavy, že se zas pouštím do nehorázného kýče, vzhledem k některým zdejším komentářům, ale nakonec to zas až taková hrůza nebyla. Hlavně díky těm mladým/malým aktérům, kteří připravili svému ochránci několik opravdu peprných chvilek. Vin Diesel už sice předvedl řadu lepších výkonů, ale ani tady to nebyla z jeho strany úplná tragédie. Je ovšem pravda, že ho mám raději jako „tvrďáka“ než „pečovatelku“ a ten přeakčněný závěr se mi moc nelíbil… ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Film, kterej vydělal v americe strašný peníze a vůbec nevím proč. Asi tam dobře zafungovala propagace filmu, která ale jeho nekvalitu nezakryje...ale když tuto pravdu zjistíte, už máte film za sebou a peníze pryč v kapse autorů.Holt je Vin Diesel jako agent co hlídá děti atraktivní téma, o kterym si lidi myslej že to bude dobrý a že se na tom nedá moc zkazit....omyl!Film má pár dobrejch okamžiků, ale opravdu jen pár.... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Akční neherec Diesel se po vzoru svých osmdesátkových předchůdců pokouší o komediální kariérní odbočky. Podle očekávání to nebyla žádná sláva, scénář se mnohdy jeví jako z hlavy šílence, ale k mému překvapení Ochránce sporadicky dokáže vygenerovat nějaký ten fórek, a film celkově, při velmi uvolněné náladě, neublíží. Diesel herecky toporný, a on to prostě jinak neumí, jiní zase nepřirozeně přehrávají, snad jen dívčina Morgan York působí uvolněným a viditelně si své role užívá. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, viděl jsem ho nedávno poprvé, a ačkoli tyhle filmy většinou házím do odpadního koše, tenhle mě už třeba kvůli rumunské (?) chůvě docela pobavil. Sice už víte na začátku, jak fillm skončí, že zlo bude potrestáno, drsný svalouš změkne atd., ale podle mě jde o docela slušnou oddechovku s pár docela dobrými gagy. A přiznejme si: i ten největší hltač nočních klubů na ČT2 občas nějakou takovou kravinou nepohrdne. Vždyť by se mu zavařil mozek :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Shane Wolfe (Vin Diesel) pátrá po pravé identitě rumunské pečovatelky (Carol Kane), objeví se v policejních záznamech následující: Helga Popescu, Miss Československa 1978, občankou USA od roku 1995. (Pepinec)
  • Producenti poskytli režisérovi Shankmanovi 56 milionů dolarů, což pro ně byla rozumná investice. Už během prvního březnového víkendu totiž Ochránce v severoamerických kinech vydělal 30,5 mil. dolarů a celkový zisk byl něco přes 106 milionů. (imro)
  • Poté, co chůvu pozvrací dítě, je možné všimnout si, že dítě má dudlík, který by v důsledku předchozí scény mít nemělo. (MIG29)

Související novinky

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno