Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, žeby tento seriál vybočoval z pokojných vôd priemeru. Hoci sa produkcie ujali Tony a Ridley Scottovci, mám pocit, že pracovali v ojazdených koľajách podobne zameraných seriálov. Hoci je zaujímavé sledovať, ako môže matematika súvisieť s vyšetrovaním zločinov, všetko mi pripadá už dávno videné. ()

Greenpeacak 

všechny recenze uživatele

. Nieže by som sa v matematika vyznal, ale niektoré riešenia záhad, ktoré chce vypočítať pomocou nejakého vzorca alebo pomocou nejakej teórie založenej iba na domnienkach poprípade nejakej anabáze mi pripadá troška sci-fi. Nechcem nášho mladého číselného mága podceňovať, ale niektoré jeho dedukcia sú v 80% prípadoch iracionálne a von koncom nezmyselné. A nemusím byť génius, aby som zistil pravdepodobnosť jeho výpočtov sú viac ako len málo pravdepodobné. Ale viac-menej, keď sa tým nebudem zaoberať, tak je to slušná kriminálka a dokážem sa prehrýzť cez premúdrené matematické výroky Charlesa. ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

čo ma k tomuto seriálu pritiahlo a čomu musím neustále aplaudovať je herecké obsadenie a výkony. a s tým súvisiace charaktery. nie je tu jediná postava, ktorá by bola zle obsadená, alebo nezaujímavá. matematiku moc nemusím a napriek tomu, že vyšetrovania sú zväčša zaujímavé, čo ma na tom najviac láka sú vzťahy. nie sú v centre pozornosti, ale sú tam neustále prítomné, aspoň v pozadí - rodina, priatelia, lásky. a vyvíjajú sa, menia a dávajú zmysel. mnohé vzťahové drámy by si z nich mohli brať príklad ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady policajných seriálov ako C.S.I., Cold Case alebo Criminal Minds. Avšak na rozdiel od vyššie spomínaných, Vražedné čísla nedokážu ničím zaujať, jedná sa o čistý priemer. Nápad ako riešiť rôzne záležitosti pomocou matematiky by sa hodil skôr do nejakého mysteriózneho seriálu ako do seriálu takéhoto druhu- niektoré riešenia vyznievajú až príliš hlúpo a nereálne. Taktiež casting výrazne šliapol vedľa. Otec Grék a jeden zo synov typický Američan a druhý zase Palestínec? Videl už niekto takú nesúrodú rodinu? Tomuto seriálu proste chýba šťava a napätie alebo lepší strih. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Já mám občas úchylku a divnej vkus na špatné filmy či seriály. A tohle je jeden z těch případů. Prostě dejte dohromady matematického génia a policistu, kteří dokážou pomocí čísel vyřešit i nakupování rohlíků. Tohle prostě člověk musí vidět. To převedení těch čísel do reálných situací mne prostě zasáhlo a hrozně bavilo, nemůžu si pomoct ale tenhle seriál je opravdu fajn. Jen to člověk nesmí brát vážně a svým způsobem to mělo své kouzlo. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • 6 členů má většinou tým reálných vědců, kteří se podílejí na přípravě jednotlivých epizod. Rovnice, které hrdina píše na tabuli, totiž musejí být do puntíku správné a jejich použití při řešení zločinů věrohodné. (Pumiiix)
  • Během natáčení pilotního dílu herci Rob Morrow a David Krumholtz zjistili, že mají něco společného - jejich matky pracují jako zubařky. (viperblade)
  • V čase 9:05 Charlie (David Krumholtz) utrhne kus čárového kódu, protože vysvětluje, že pak je pro skener nečitelný. Nálepka s čárovým kódem je skoro celá pryč, ale při dalším záběru je zbytek nálepky viditelně větší. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama