Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 5 - Eva Longoria
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 5 - Eva Longoria

Recenze (572)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál všech dob, u něhož roste mé zaujetí s číslem natočené série, což je pro mě u seriálu opravdu nezvyklé. Už si ani nepamatuju, kdy jsem poprvé viděl tu nejúžasnější partičku předměstských zoufalých manželek, ale kdybych to datum znal, tak by bylo jedním z mých nejdůležitějších v mém seriálovém životě. Prostě jsem si ten "spolek nešťastných paniček" hned zamiloval. Věčnou smolařku Susan, která mnohdy jedná dřív a potom přemýšlí. Vždy upravenou a elegantní grácii Bree, která se opravdu v posledních dílech vybarvila. Továrnu na děti Lynette, která žije v kolotoči rodinných problémů. Krásnou a mnohdy sobecky jednající Gabrielle. A náruživou, vždy smyslnou mrchu Eddie, jejíž srdce však není tak zkažené, jak by se mohlo zdát. Velkou pochvalu bych chtěl vzdát módním návrhářům, kteří oblékají "zoufalky", protože je na ně vždy radost pohledět. Opravdu se mi libí takový ten epizodní rámec, kdy vždy na začátku Mary Alice mluví o nějakém problému a v závěru se k němu opět vrací a to vše v doprovodu neuvěřitelné hudební stránky, jejíž krásu pouhými slovy vyjádřit nemohu. Ze všech osmi sérií se mi nejvíce líbily tyto díly - "růkojmí v obchoďáku" (03x07), "tornádo na Wisteria Lane" (04x09-10), "Eli Scruggs" (05x13), "smrt Eddie" (05x19), "zřícení letadla" (06x10), "co by kdyby" (06x11), "závěr 6. série" (06x23), "návrat Paula" (07x01), "výtržnost na Wisteria Lane" (07x10), "minulost se opakuje" (07x16), "závěr 7.série" (07x23) a (úplný) "závěr 8. série" (08x23). Osm let uteklo jako voda, ale jsem rád, že se tvůrci rozhodli skončit, protože se mi v poslední sérii začaly některé charaktery neskutečně protivit. Zkrátka pro mě absolutní ikona všech seriálů, což bude pro mě platit navždy(!) a jak řekla Susan o Eddie, tak já o "Zoufalkách" říkám to samé - "ONE OF THE KIND". P.S. Závěr s duchy Wisteria Lane byl famózní! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Doug Savant (Tom Scavo) hrál v 1. řadě v sedmnácti epizodách z třiadvaceti, přesto byl v titulcích uváděn jako hostující herec. Nicméně od 2. řady se stal jedním z pravidelných herců. (HappySmile)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama