Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

majo25 

všechny recenze uživatele

Spektakulárny ruský epos, ktorého vizuál a výprava sa pokojne môže rovnať hollywoodskym veľkofilmom. Aspoň čo sa týka vizuálu a veľkolepej výpravy. Príbeh je už trochu krkolomnejší, chvíľu trvá, o čo všetkým ide a zdá sa každému ide o niečo iné. Zo začiatku som sa strácal v menách i postavách, naviac každý druhý mal dlhé vlasy, prípadne aj bradu a rozlišovať ich bol neraz problém. Čo však neznamená, že aj herci boli jeden ako druhý, práve naopak, v Rusku vyrástla jedna či dokonca rovno dve silné herecké generácie a obsadenie je starostlivo vyberané. Na akciu i masové scény sa pozeralo veľmi dobre, aj keď nejaké prehnané veci sa aj tam vyskytli - napr. "splavovanie" riečnymi loďami na blate. Záver vyviera trochu do ztratena a je trochu škoda, že nekončí napr. veľkolepou záverečnou bitkou. Pre Rusov je však kontakt s kresťanstvom niečo ako osvietenie, ktoré zjavne prevyšuje svetské boje. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Z deníčku ruského bastarda (raný středověk): pondělí: brácha zabil bráchu úterý: zabil jsem z kamarády zbývajícího bráchu a zapíchal si (bez kamarádů) středa: kamarádi mnou zabitého bráchy mě chtěl¨jí vyhnat z tátova domu čtvrtek: ani nevím jak, ale furt jsem doma a to přesto, že rodinné harmonii je daleko pátek: přijeli bohatí borci z jihu sobota: dělá špinavou práci za borce z jihu neděle: pánbůh s námi a zlý pryč! Jako řemeslně je to bomba - akce, výprava, kamera, hudba, ale jsou to spíš epizody než velký příběh, vypravěč zbytečný, ale Rusového rádi, drsný je to jak Rus sama. Až někdo bude stavět středověký theme park, Kravčuk by u toho neměl chybět... 60% ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO SOM HO NEZABIL? STAL SA MOJOU SÚČASŤOU V TOMTO ŽIVOTE A INÝ MA UŽ NEČAKÁ." __ Spomínam si, s akým nadšením bol ,,Viking" onoho času dobre prijatý tunajšími užívateľmi a následne s odporúčaniami propagovaný. Dokonca aj ja som po ňom obhliadal na internete, až som ho napokon videl premiérovo na televíznej obrazovke. Dojmy z ambiciózne podaného projektu boli rozpačité. Priveľmi som nerozumel deju pôsobiacemu prekombinovane, chaoticky, napriek častej akcii miestami nudne, hoci jednotlivé scény sa snažila zachraňovať vizuálna stránka porovnateľná s vysoko rozpočtovou hollywoodskou produkciou. Z celého množstva bojových akčných sekvencií ostanú v mysli rezonovať najmä tie s vykopávaním totemov starých zabudnutých bohov a jazda lode dole svahom. Mnohé iné prakticky okamžite zanikajú, v čom vidím absenciu naturalistických krvavých záberov, ktoré boli pravdepodobne v TV verzii odstránené. Navyše knieža Vladimír s vynikajúcim nejednoznačným charakterom miešajúcim všetky prednosti i nedostatky by si predsa len zaslúžil herecky vyzretejšieho predstaviteľa. Ako sa teda postaviť ku filmu, ktoré slabé stránky mu spočítali užívatelia IMDb v jeho omnoho slabšom ratingu? Napokon všetko vyriešil záver s filozofickým podtónom a zároveň s typickým naturelom. Z počiatku som uvažoval o podpriemernom hodnotení, až scény kajania sa, dialógu na pobreží a hromadného krstu a časový odstup od videného ma presvedčili prihodiť jednu hviezdičku navyše. Daný námet si teraz väčšmi predstavujem spracovaný baladickejšie, s dávkou mysticizmu a čiernobielou kamerou po vzore ,,Andreja Rubľova" alebo ,,Markéty Lazarovej". (1395. hodnotenie, 128. komentár k filmu) ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak na více řádků nějak chytře napsat, že to byla píčovina? To je oříšek, co oříšek to je přímo kokosák na steroidech, ale tak my rákosky zvládneme vše, tedy i nadávat na Vikinga. Začneme příběhem. Žili byli tři bratři - jak díra do sněhu vychcanej Jaro/léto/podzim/Zima-polk , krutě tupej Oleg a prcající ééé prchající Vladimír. Oleg umí sice sejmout bizona, ale jinak natáhne bačkory asi do deseti minut od začátku a to ještě mega trapnou smrtí, že být tam, tak chčiju smíchy, co to bylo za debila. Takhle jsem si tu scénu pustila 3x a ve zhuleném stavu dostávala kolosální záchvat smíchu pokaždý, když žuchnul z tý lávky. No to je fuk, zbejvaj dva bráchové. Ten co polyká roční období stejně často jako mrdku spolubojovníků a utečenec, bastard, znásilňovač, budoucí bratrovrah, kozomrd, budoucí křesťan a vůbec ultra čurák Vláďa, kterej dorazí se svojí armádou cca pěti vikingů. Jo a nějakou holotou z okolí. Dělá si nároky na spojení s jedním vocasem (ne, že by ho chtěl píchat do prdele, chce se s ním spojit proti JLPZ-Polkovi) a co je lepší pro utužení dobrých vztahů, než svatba s vocasovou blonďatou dcerkou, která během filmu ukáže vše a má tak jediná moje sympatie? Buddhožel, blondýna ho nechce, Vláďa se nasere, pozabíjí vocasův lid, bloncku, před vocasem a jeho manželkou, vopíchá a pak je sejme. Jí řekne, že jí bude milovat a hned máte romantiku jako hrom. Chvilku na to lstí sejme i Polikače a zůstává tak sám. Jenže okolí ho místo jako borce vidí jako kolosálního trapáka, levobočka, holou prdel a tak podobně. Vláďa si tak chce lidi získat stejně jako politici před volbama a když to vezmu kolem a okolo tak kromě akčních scén je to celý tak strašně debilní, že kdybych si těch 133 minut strkala ovladač do prdele a pálila se žehličkou na blizně, tak to bude větší zábava. Jedna hvězda za blonďatou kurvu a tomu, kdo vybral do hlavní role přitepleně vyhlížejícího Vláďu přeju kopanec do koulí kanadou. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Film začíná scénou lovu na zubra, z níž pozorný divák sezná, že ogaři bojaři staré Rusi museli být naprostí idioti. Dál se to pak odehrává stejně. Výprava jest velkolepá. Jen občas není zcela jasné, kdo zrovna vraždí koho a proč. Všichni mají hodně fousů, takže se to špatně poznává. O historii si jeden nemůže dělat iluze. O tom, co bude na jejím konci, taky ne. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)

Reklama

Reklama