Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný biják od Ivanů sice neobstál kvality traileru, ale stále se jedná o parádní podívanou z prostředí vikingů, která nepočítajíc seriály( Last Kingdom, Vikings) nemá téměř konkurenci. Vizuálně se jedná zřejmě o nejlepší záležitost, kterou kdy Rusové natočili. Veškeré barvy, prostředí, kostýmy a celá výprava bere dech. Herecký cásting se také povedl, akce je docela dost a je správně drsná, přehledně natočená a velkolepá. Vytýkám snad jen delší stopáž a né příliš zajímavé story, které mě nevtáhlo,tak jak jsem očekával, ale přesto klobouk dolů. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusové se plácli přes kapsu a nutno přiznat, že tyhle rubly jsou dobrá investice. Je sice pravda, že pokud dojde na nějaký souvislejší děj a dialogy, tak to kapánek hapruje, ale o tom to tady není. Viking je luxusní středověká rubačka s parádní výpravou, potoky krve, masovými scénami a výborným hereckým obsazením. Navíc vikingové a jejich slovanští souputníci vypadají přesně tak, jak by měli vypadat a Vikings prominou, ale o podobných kostýmech se jim může jenom zdát. Zdolávání hradeb a bitky vůbec mají svojí úroveň a i když se tvůrci nevyhnuli jistým lapsům (pěší pronásledovaní jízdních Pečeněhů, lodě) působí i tyhle chybičky zábavně. Co se střetu pohanů a křesťanů týče, není to tak hrozné, jak je tu občas podáváno a ta v pravdě křesťanská agitka přijde až v samotném závěru, ale to se dá vzhledem k dosavadnímu ději snadno přejít. Takhle by to šlo a vůbec bych se nezlobil, kdyby se Kravčuk v podobném stylu pustil třeba do Alexandra Něvského. 85% ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Z deníčku ruského bastarda (raný středověk): pondělí: brácha zabil bráchu úterý: zabil jsem z kamarády zbývajícího bráchu a zapíchal si (bez kamarádů) středa: kamarádi mnou zabitého bráchy mě chtěl¨jí vyhnat z tátova domu čtvrtek: ani nevím jak, ale furt jsem doma a to přesto, že rodinné harmonii je daleko pátek: přijeli bohatí borci z jihu sobota: dělá špinavou práci za borce z jihu neděle: pánbůh s námi a zlý pryč! Jako řemeslně je to bomba - akce, výprava, kamera, hudba, ale jsou to spíš epizody než velký příběh, vypravěč zbytečný, ale Rusového rádi, drsný je to jak Rus sama. Až někdo bude stavět středověký theme park, Kravčuk by u toho neměl chybět... 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prototyp zábavné kraviny, kde se nešetřilo na výpravě, ale zřejmě proto už nezbylo na papíry pro další verze scénáře, protože ten je, mírně řečeno, pitomý jako lobotomizovaný křeček, co vede Arménský klub přátel Ordinace v růžové zahradě. A je to hrozná škoda, protože rublů se utratilo hodně a film je prostě sympatický. Ale scénář, který působí jako slepenec tří slabších dílů z Vikings, postrádá nějakou pořádnou gradaci na konci a popravdě, poslední půlhodina je asi nejslabší. Jenže... Jsou tam Vikingové a rusácí, co mají hodně ostrejch seker, to ke štěstí stačí (o=´ ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, který začíná citátem Mao Tse-Tunga může být dobrý, ale skutečně je. Slušně zahraný drsný historický velkofilm. Rusům podobné historické válečné či dobrodružné látky jdou a bývají občas i méně pitomé než ty americké. Každopádně je to raně středověká velkoformátová podívaná a takových moc není. Rád si to někdy vpálím znovu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)
  • Film se natáčel 6 let. (Cheeter)

Reklama

Reklama