Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film má presne dve polovice. Tak tá prvá ho vysiela do prdelákova všetkými tými nacionálnymi kecami, hlúpymi a trápnymi, pričom herci sú nemotorní, behajú kade tade, ale hlavne sa mocú! Do toho všetkého ešte tisíc krát zaznie výraz '' pačinko" , čo už bola skutočne voda na mlyn, ale ( ! ) , prišla polovica number dva, ktorá efektnými zábermi a hlavne parádnou dejovou líniou čerpajúcou zo života legendárneho mäsiara z bitúnkov, Masutatsu Oyamu, vrátila film do hry a ja veselo udeľujem 4* ! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by šlo o špatný nebo vyloženě průměrný snímek, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, ovšem mé očekávání bylo pravděpodobně vyšší. Ve skrytu divácké duše jsem doufal v další skvostný počin jako byl Ip Man, avšak toho jsem se nedočkal. Přesto se však jedná o zdařilý počin s povedenou choreografií a celkem chytlavým příběhem. Za nejpovedenější považuji tréninkové sekvence. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Súboje boli spravené určite parádne, dobre sa na nich pozeralo. Ale "omáčka" medzi nimi, a hlavne medziľudské vzťahy boli spracovanie akoby nútene, alebo narýchlo, proste len naoko. Spomalené zábery mimo akčných súbojov to len dokumentujú. Prvá polka filmu sa dosť vlečie, a vlastne s druhou nemá ani veľa spoločného. Že to je podľa skutočného príbehu, je síce fajn, ale to je tak všetko. Kórejčania ma trochu sklamali. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)
  • Film je natočený podľa japonskej knihy "Karate Baka Ichidai". (Cracker)
  • Kyokushinkai znamená v překladu z japonštiny "Ryzí pravda". (Vojcl)

Reklama

Reklama