Reklama

Reklama

Casablanca

  • USA Casablanca (více)
Trailer 2
USA, 1942, 102 min

Obsahy(1)

Noční podnik Café Américain v Casablance, který vlastní Rick Blain, je jedním z mála podniků, kde se i za druhé světové války dají bez problému sehnat padělané pasy. Právě kvůli falešnému pasu sem přichází Victor Laszlo a Ilsa, milenecký pár prchající před fašistickým gestapem. Blain však v Ilse poznává svou bývalou přítelkyni a tato láska je brzy vzkříšena. Blain chce s Ilsou uprchnout, ale zjišťuje, že již asi není schopen pravé lásky. (Pannonia Ent.)

(více)

Diskuze

miroslav1525

miroslav1525 (hodnocení, recenze)

Keď už niektorí riešite to meno - Laszlo, tak na slovensku sú od dávna aj Maďari, ale aj hodne Slovákov s maďarským menom, ako pozostatok tej dávnej maďarizácie (a v tej dobe ich určite bolo ešte viac).

Inak okrem toho, že je tam Čechoslovák s maďarským menom Laszlo, je zaujímavosť, že sa tam ešte v blízkosti neho objavuje aj prsteň so slovenským znakom - dvojitý kríž a funguje tam ako tajné poznávacie znamenie :-)

na příspěvěk reagoval Real Tom Hardy

Uživatel miroslav1525 smazal svůj příspěvek.

Uživatel miroslav1525 smazal svůj příspěvek.

Uživatel miroslav1525 smazal svůj příspěvek.

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa tá Ingrid Bergman neuveriteľne podobá na Jiřinu Švorcovú. 

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

"Hele, Casablanca! Natočili re-make Casablancy!"

"Vylízanci! Jak chceš natočit znova Casablancu? Ta verze s Dinglebatovou a Beardsleym je naprosto nepřekonatelná!"

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ingrid Bergman bola skvela ....... odvtedy je u mna na poprednych prieckach oblubenych hereciek ..........

porky93

porky93 (hodnocení, recenze)

Někde jsem četl, že Warner Bross chtějí natočit pokračování podle asi 70 let starého scénáře. Tak jsem zvědavej, co z toho bude..:)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

katerinek

katerinek (hodnocení, recenze)

Film, na který se můžu dívat znova. A nemůžu spustit oči z Ingrid Bergmanové.

Metatron

Metatron (hodnocení, recenze)

Viděl jsem ten film nedávno. V kině. A v záplavě filmů, kde se sází na vizuelní stránku mi přišel ten film jako pohlazení. Asi jsem staromil, ale at.

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Proč by nemohl být Čechoslovák? Ta maďarská populace na jihu Slovenska tam byla i za první republiky :-)

fishki

fishki (hodnocení, recenze)

JJ, Lászlo hovoril, že je Čechoslovák...kapitán mu povedal, že teraz je súčasťou Tretej ríše...to len tak pre poriadok...:)

croow

croow (hodnocení, recenze)

Vyrůstal jsem na Rockym a Rambovi, ale tohle se mi líbilo. Bez triků, pouze dialogy, ale kam se hrabe 12 rozhněvaných mužů. Romantika, ale kam se hrabe Pretty Woman. 5*

El Indio

El Indio (hodnocení, recenze)

kluzo: Ten trik s místem na disku nefunguje. Viděl jsem to třikrát a nepřibylo mi ani mega...

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Řešíte tady jména a původ Laszla, ale mnohem důležitější je, že to je jeden velký shit, který měl platnost tak možná v době svého vzniku. Nebudu k tomu nic psát, protože Lima mi v komentářích mluví z duše, akorát nechápu, proč s takovým komentářem dal 3*. Asi se zalekl právě toho kultu. Jinak je to velice špatně udělaný film a třeba náš Stříbrný vítr (taky zaláskovaný) je mnohem záživnější. Hodně o důvodu oblíbenosti různých filmů u američanů hovoří scény např. z MASHe, nebo Útěk z věznice Shawshank, kdy jsou diváci uneseni např. tím, že krásná herečka pohodí vlasy. To by ale průměrně kulturnímu Evropanovi nemělo stačit... Film jsem měl na HDD v noťasu a jediný klad, který tento film pro mě má je ten, že po jeho shlédnutí mi na disku přibylo více místa.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Upřímně řečeno - německých, maďarských, ruských a já nevím jakých příjmení je i v roce 2007 mezi náma dost a dost. Takže proč to řešit :)...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Teď ten film po ruce nemám, ale nevyznívá to náhodou tak, že má jen Československé občanství? (které třeba řada Němců na útěku před Hitlerem dostala) Navíc, Čechoslovák se v první republice klidně mohl jmenovat Laszlo nebo Köpke, ne?

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Viktor Laszlo je Čechoslovák, vždyť to Stasserovi na nějakém místě sám říká.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

nmafan: Pokud vím, tak je pouze řečeno, že působil v Praze, nikoli, že je Čech.

nmafan

nmafan (hodnocení, recenze)

solskjaer: Jen malá poznámka. Michael Curtiz byl MAĎAR ! Mapu Evropy tudíž asi znal - o to víc je zarážející, že se Čech jmenuje Laszlo.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Old Shatterhand: já jsem si vážně dost dlouho nemoh zvyknout, hlavně-jak říkáš- u Rainse.

El Indio

El Indio (hodnocení, recenze)

Blofeld: To bych zrovna neřek, sice když jsem poprvý slyšel dabovanýho Bogarta, tak jsem se docela lek a Rains měl taky nějakej divnej hlas, ale po chvilce se na to dalo krásně zvyknout film si plně vychutnat. A v originálním znění jsem to už taky viděl, abys nemyslel, že nevim o čem mluvim. Prostě takovej normál dabing, že by to ten film vraždilo, to určitě ne.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Angerr: dneska jsem se díval s dabingem, i když to mám doma v originále, a řekl bych to takhle: jestli dabing někdy vraždil film, bylo to v Casablance... Silně doporučuju originální verzi! Na druhou stranu musím uznat, že titulky k písním byly přeloženy velice hezky, melodicky...

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Tak jsem v TV dnes stihl jen odlet letadla a "začátek skvělého přátelství". Když jsem ale slyšel ten dabing, říkám si, že jsem o tolik nepřišel.

Blofeld

Blofeld (hodnocení, recenze)

Casablanca byla, je a nejspíš vždycky bude jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Navíc jí vděčím za to, že mě uvedla do nádherného světa těch nádherných černobílých filmů klasické éry Hollywoodu, což je láska na celý život;oD.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Pokaždé když vidím Casablancu znovu, tak se jen utvrzuju v názoru, že jde opravdu o tu největší klasiku v pravém slova smyslu.

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

To nevim, ale kazdopadne jsou slova 'Film' a 'Casablanca' pro me temer synonymy. I v dobe filmove ignorace jsem mel zafixovano, ze je to snad nejslavnejsi film vsech dob, takze jsem ho shledl, jakmile se naskytla moznost. Take to je jeden z mala filmu, ktery naplnil ma vysoka ocekavani:)
A ktera hlaska je nejlepsi? Mam nejradsi asi rozhovor:
Rick: "Chcete mi to tu zavrit? Proc?"
Louis: "Jsem sokovan tim, ze se zde hraji hazardni hry!"
Krupier: "Vase vyhra, pane."

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Myslíte, že existuje větší klasika? Pokud ano, který film to podle vás je?

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama