Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (439)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rád bych si přečetl nějakou analýzu toho, proč měla zrovna tahle blbost poměrně vřelé přijetí u zámořských kritiků (RT 74%), kteří každé sci-fi i každý horor spíše podhodnocují. Splice je především značně pokřiveným rodinným dramatem, tak možná proto to nadšení. Pro domnělého cílového diváka však bude skutečná podoba filmu nečekanou fackou přes celou tvář. Prvních pár (desítek) minut to nevypadá úplně špatně, když se ale vědecká dvojice začne k mutantovi chovat doslova jako ke svému dítěti, jde to celé do kytek. Do hlavy se nenápadně začne vkrádat myšlenka, že pokud oni vědci na konci zemřou, stane se to nejlepší, co lidstvo může potkat. Několikaminutové finále ujde, směšné kraviny, které se odehrávaly v předchozí hodině, ale neodčiní. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku spielbergovsky kúzelné a roztomilé, podporené dvoma kvalitnými hercami, ktorým síce neuveríte nejakú chémiu medzi nimi, ale typologicky v žánri i svojich postavách sedia na výbornů. Neskôr cronenbergovsky úchylné a zaujímavé, prehlbujúce zvedavosť v ďalší dej. A do toho napokon facka Jeepers Creepers, brrr! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zrůdička, která měla něco do sebe, ale to je tak vše. Pár scén docela ušlo, atmosféra žádná a děj také žádný zázrak. Na uspání ideální horor, nebo spíš unavení. Neusnul jsem. To ale díky scéně, kde si to zrůdička rozdávala s Adrienem Brodym. Řekl bych, že šlo o nejnapínavější scénu z celého filmu .. 4/10 = 42% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Téma klonování tu už bylo hodněkrát, ale snad nikde ne v přitomnosti, vždycky v budoucnosti, navíc Splice nabízí další zajímavou věc a to je skřížení DNA člověka a zvířat, nicméně celej vývoj tohohle filmu a klonu, kterej by měl být hotovej za půl hodinky, je tu natáhlej na téměř celou stopáž, takže nejenže to je celý zbytečně natahovaný, ale ještě nezbyde místo pro nějakou hororovější pasáž, i když pokus ke konci tu je, ale už je to jen takovej výkřik do tmy, přitom Splice disponuje řadou zajímavých scén, ale celý mi to spíš připomínalo film Mutant, než něco co by stálo za nějakou větší pozornost. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Delphine Chanéac je tak úžasný... zvířátko. Její herectví propůjčuje raněnému kukuči předzvěst dravce a tím pádem i krásně sexy napětí kdykoliv se objeví na plátně. Zbytek filmu tvoří neustálé dohady o právu člověka hrát si s (lidským) DNA a schopnosti nést si zodpovědnost za stvořené, nicméně zajímavější je spíše mateřsko-milenecká linka. Škoda jen toho závěru, kdy se Splice promění ve splašený pětiminutový slasher (a vůbec mu to nesluší, pche). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vincenzo Natali chtěl film natočit hned po snímku Kostka (1997), nicméně technologie se mu tenkrát nezdály dostatečně na výši. Nápad si tak schovával více než deset let. (-bad-mad-wolf-)
  • Delphine Chanéac si kvůli roli Dren oholila hlavu. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama