Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Na tuhle věcičku jsem narazil v nočních hodinách v bedně. Dělal jsem při tom jinou práci, ale postupem času jsem více a více vnímal spíš film než práci. Tahle záležitost nepřináší nějaký mega oskarové výkony, ale to napětí? To vydalo za všechny herce. To auto ve mě dokonale probouzelo pocity napětí, nejistoty a pořád jsem přemýšlel, kdo by to tak mohl řídit. Nemluvě o tom, že ta kára byla na svou roli luxusně upravená. Chvílema mi běhal mráz po zádech. Opravdu jsem byl příjemně překvapenej a těch průměrných 58% je málo---->za mě 80% ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené béčko pro ty, kdo mají rádi silniční humor (spíš než horror). O nějaké atmosféře strachu se v případě auta-démona (které vidí doslova rudě) nedá mluvit, legrace je to ale obstojná. Tvůrci rozhodně dokáží udržet napětí víceméně až do konce. Tu čtvrtou hvězdičku jsem si neodpustila - je za roztomilé zrychlování čehokoli kdekoli se to hodí, takže auto místo aby působilo děsivěji (což byl záměr), vypadá víc jako hračka s přetaženým pérkem, zato čiperně běhající policajti jsou mňamózní. Alespoň se do té televizní stopáže vejde víc děsu, no ne ;) ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý horor. Parta policistů z malého městečka bojuje proti něčemu, čemu nerozumí, ale je jasné, že to musí zničit. A to rychle, protože oběti přibývají. A jediný, kdo tuší, co za tím vězí, je ochmelka, kterého nikdo nebere vážně. SPOILER A pozor, klišé se nekoná, nikdo ho ani nezačne brát vážně. Za mě velmi příjemné překvapení, ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Auto mně připadalo neúčinné jak z hororového hlediska, kdy až na výjimky napětí absentovalo, tak po stránce nenáročné zábavy, přestože se tvůrci snažili své dílo pojmout s ráznou dávkou nadhledu (groteskně zrychlené záběry, spokojené troubení "zlého okatého autíčka"). Některá béčka dokáží býti svou mnohostrannou jednoduchostí občas sympatická, toto dílo však do této škatulky osobně neřadím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama