Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fenomenální houslista Ryan Harrison (Leslie Nielsen) je obviněn (samozřejmě neprávem) z vraždy Hibbinga Goodhuea (Michael York) a odsouzen k několikanásobnému trestu smrti. Náhodou jeho vězeňský autobus havaruje, a poté, co Ryan jen tak tak unikne téměř jisté smrti před šíleným vlakem, vydává se najít skutečného vraha. Po stopách se mu ale vydává seržant Fergus Falls (Richard Crenna), který bere dopadení uprchlíka za otázku své cti... Leslie Nielsen přesně tak, jak ho máme rádi - a nic dalšího netřeba psát. Utopenec (stejně jako Bláznivé střely či Agent WC40) se bere na paškál spoustu známých i méně známých filmů (zajímavý je např. odkaz skrytý v samotném jméně Uprchlíka), a (povětšinou) vtipně je paroduje - většinu fórků sice bylo možné vidět už někde jinde, ale to určitě nebrání tomu, že se budete od začátku do konce řehtat jako pominutí... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak je jasné, že na Bláznivé střely, tohle prostě nemá - asi ani nemá cenu to nějak srovnávat, bylo by to jen na škodu věci. Každopádně parodie to je fakt solidní - zvlášť scény z Uprchlíka jsou povedené a Leslie Nielsen (v té době už co by 70-ti letý děda) si milovníka houslí a krásných žen zahrál taky slušně a pobavit pobaví:-) "Můj milý jednooký, jednonohý, jednoruký...":-) ()

Reklama

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Film těžící čistě z úspěchu BLÁZNIVÉ STŘELY a popularity Leslieho Nielsena. Povedených je ale jen několik parodických scén na UPRCHLÍKA. Upřímně jsem se zasmál jen při kratičké parodii POBŘEŽNÍ HLÍDKY (ta byla si nejlepší). Jinak slabota. Pokud nejste Leslieho skalní fanoušci, mohu film vřele nedoporučit. 27% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen pro mě bude vždycky jedním z nejšílenějších, avšak zásluhou toho nejtalentovanějších komiků, který dal nejen svůj um ale i své srdce do těch nejbláznivějších filmových parodií, které kdy vznikly. A v celé supervtipné a neutichající trilogii jménem Bláznivá střela i přiblblém, ale dokonalém Utopenci na útěku mě dokázal rozesmát každou svou grimasou, každým svým činem. Nezastávám se přílíš názoru, že se dá na ty nejlepší filmy dívat stále dokola. Pokud si chci ale skutečně odpočinout a zasmát se, sjíždím Leslieho parodie klidně i 2x do roka. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)

Reklama

Reklama